Bloggmeny

Vladimir Majakovski - Vad kostar det att åka..

torsdag, 30 juli 2009 02:32, Politik

Jag fick en fråga vad det kostar att flyga. Jag rekommenderar att åka med Polska Lot Air.www.lot.com De har en utmärkt hemsida där man bokar och betalar till betydligt lägre pris än resebyråer.De har nya fina flygplan och trevlig besättning.De flyger Arlanda - Odessa med mellanlandning i Warsawa. Min biljett kostade 2600 kr t o r. Som vanligt varierar priserna men denna var ett bra pris.Man kan som jag göra leta efter Apartments och får då betala västpriser mellan 400 till 600 kr för en tvårummare i bra kvalité.Hotel ligger i samma klass och dyrare.Vill man komma undan billigare så går man till Järnvägsstationen i Odessa. Utanför där kommer det fram pensionärer o frågar quartira. Jag kan förmedla bostad via en förmedling om nån vill ha en säker och engelsktalande. 1973 släppte bandet Nynningen en LP med namnet För full hals. Det var första gången jag hörde talas om den ryske poeten Vladimir Majakovskij. Han fick inte leva så länge utan sköt sig 1930. 37 år gammal.Vissa påstår att det var Stalins män som sköt honom men det är inte bevisat.Mot detta står väl även den ofärdiga dikt som hittades efter hans död. ""Kärlekens båt har krossats mot vardagens rev. Vi är kvitt vi två. Ingen anledning att föra bok över smärtor bekymmer och gräl."" Majakovski kombinerade sin skapande poesi och författande med politiskt arbete och engagemang.Han började sin bana i Rysslands Socialdemokratiska arbetareparti men blev senare Bolsjevik.Bilden ovan är från Simpferopol på Krymhalvön. Den som vill läsa mer mer kan lätt Googla på Majakovksi. En av Rysslands största.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*