Bloggmeny

Vi har hört det förut

torsdag, 06 oktober 2011 20:34, Politik

Efter att ha förlorat fem val i rad under en tid som kommer att bli tjugo år trodde jag att de borgerliga skulle ändra sin politik i Lidköping.

är inte fallet. Man fortsätter med en massa förslag som man inte har pengar till. Nu lindas det in i man tar fram pengar i sin budget genom

omprioriteringar.I själva verket är det samma sak som att man måste säga upp personal i skolan,och vård o omsorg.

Vi lägger sparbeting.det är upp till förvaltningen att genomföra.. Vad som skall ske har man mörkat.

Vi säger inte upp personal för att satsa 45 miljoner nya stenbeläggningar i centrum. Om vi skulle satsa många miljoner hade vi gjort det i besöksnäringen.

Det hade skapat  många nya jobb att det i sin tur hade möjliggjort ett förnyat centrum.

Att bara bygga om ger inte några mer jobb-Feltänkt som vanligt.

tal om centrum blev jag ytterst förvånad när jag såg de 25 förslagen till nytt polishus. Ingen av alla förslag hade brytt sig om förutsättningen för byggnation.

Byggnaderna skall vara anpassade till De La Gardiestadens höjd och storlek.

Många förslag var rena skämtet.Var vi  gör nu vet jag inte. Det krävs stora ändringar.

Kostnaden för att gräva och gjuta en underjordisk p-plats lär bli gigantiska.Handlarna i Pollux(Åhlens/Hemköp har börjat protestera och säger att P frågan måste lösas under byggtiden.Skall man uppföra stora huskomplex som granne till Hemköp lär det bli svårt med P plats samma plats under tiden man bygger P hus.

 

Detta är den nya badbryggan vid Framnäs...Kommentar överflödig.Men faktiskt var det en som ringde och tackade.Jag var tvungen och åka och titta eftersom jag inte hade en aning om detta.Kan lugnt säga att jag blev förvånad.Ni ser mina barnbarn

 

Detta är Yvonne Träff och Mark Podemsky. Yvonne jobbar framgångsrikt  kommunen med klimatfrågorna.Om tre veckor avgörs det om Lidköping

utses till årets energikommun i Norden.Vi är nominerade och vi har ett starkt kort i biogasanläggningen.Mark var med i delegationen från Rockford/Chicago/Illinios.

som gästade Lidköping. Mark jobbar med näringslivsutveckling.Till skillnad från Sverige är det alla företag i området som betalar.Vi fokuserar nu alternativ

energi i det oljeberoende USA.De La Gardieskolan kommer att bygga det tredje huset i Rockford-Nu med svensk energistandard.Målsättningen är att intressera svenska företag för den stora amerikanska marknaden.

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*