Bloggmeny

Vart en jobbig vecka..

lördag, 22 maj 2010 20:44, Politik

Under denna veckan har jag mötts av en mängd olika attityder avseende dråpet.Själv tar jag åt mej rejält även om jag vet att detta var en enskild händelse som kunde ha skett vart som helst.Men ändå så onödigt. Jag har haft flera möten under veckan i ämnet våld utomhus.Våldet i stort går ner men just utomhus misshandel har ökat i Lidköping.Dock från låga nivåer och vi skall tillbaka till dessa nivåer.Polisen i Lidköping betonar att man aldrig har haft så många poliser ute på fre/lör kvällar som man har nu. Polisen går in på nöjeställena ex Harrys och kollar upp. Lugnare effekt men också att anmälningsbenägenheten ökar.Saker som tidigare inte anmälts. Oavsett detta skall man inte misshandlas utomhus av okända.Vi har gett social/polis att inom samverkansavtalets ram ta fram en handlingsplan. Fram till dess agerar vi men hur skriver jag inte om här.Samtidigt har vi en anstormning av omhändertagande. Det jag skrev om att tidigare ha föräldrarmedverkan kommer vi att systematisera. Tyvärr har det redan gått för långt för en del så det är bara frihetsberövande som återstår. Under veckan kom förslaget att vi skall folkomrösta om bibliotekets placering. Själv undrar jag hur man kan folkomrösta i en fråga man inte äger.Man kan inte folkomrösta att flytta till en fastighet man inte vet finns tillgänglig.Vad jag vet arbetar fastighetsägaren med andra lösningar.Dessutom är fortfarande kravet klart att en flytt inte får kosta mer än idag. Hur vet man det i en annan fastighet.Då måste det ske en projektering och den blir inte klar innan valet. Man har arbetat i flera år med en flytt till Sockerbruket.Visst kan man ha en folkomröstning men den är rådgivande och kommunfullmäktige beslutar efter eget ansvar.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*


Tänk att det finns politiker som kan stå upp och säga "jag tar på mig rejält". Det borgar för kvalitetstänkande, Det som en framtridskommun i dagsläget så väl behöver. Alla Lidköpings medborgare bör vara med på uppmaningen jag tar på mig rejält så det inte händer igen. Tack.

paridon - 24 maj 2010 00:00