Bloggmeny

Vart är Centerpartiet på väg.

torsdag, 05 februari 2009 11:12, Politik

Det är ett märkligt fenomen hur mycket en partiledare styr över ett helt parti.Nu har Centern fått en högerkvinna till ledare och då förändras hela partiet långt bort från det parti som leddes av Olof Johansson. Idag kom beskedet om nysatsning på kärnkraft - Jag som arbetar med förnyelsebar energi (som är dyrare än billig kärnkraft) ser naturligtvis beskedet som ett slag emot hela idén bort från det fossilfria samhället. Dessutom ett slag emot landsbygdsutveckling där producenterna finns av det gröna och förnyelsebara. Centerns skattepolitik gynnar redan rika villaägare i Storstäderna.Sänkningen av A-kassa och jagandet och de hårda tagen emot sjuka slår också hårdare emot individer på landsbygd. Folkrörelsecentern med bas i bonderörelsen har blivt StureplansCentern skriver man om idag. Undrar vart detta kommer att sluta. Jag förutsätter att kommande regeringar ändrar på den energipolitik som basunerats ut idag.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det märks att ni sossar börjar bli desperata. Ni tål inte att regeringspartierna fortsätter lyckas med att jämka ihop sina åsikter och driva en stabil politik. Socialdemokrater ute i leden blir allt nervösare för hur det ska gå med politiken tillsammans med kommunister och miljöpartister. Därtill en partiledare som gång på gång målar in sig i hörnen. En klar majoritet av landets socialdemokrater vill precis som regeringen behålla kärnkraften. Men den dörren är stängd med (v) och (mp) i laget.
BSFE

BSFE - 08 februari 2009 00:00

Hehe, det är tydligen inte bara högerfolk som vill ha meeera stålar... :)

"Vänsterpartisten Nestor Vega åtalas för att under fem års tid ha fuskat sig till över en kvarts miljon kronor. Nu åtalas regionpolitikern för grovt bedrägeri."

Han kanske är avundsjuk på "rika villaägare"?

Kanooon! :D

Ulf - 07 februari 2009 00:00

Är det någon som tror att socialdemokraterna kommer att kunna komma överens med kommunister och miljöpartiet i kärnkraftfrågan? Industrin får här av alliansen ett tydligt besked att energifrågan är tryggad. Får de samma besked av (S) (V) (MP) ?

Nisse Hult - 05 februari 2009 00:00

Även om Kärnkraft inte är det bästa alternativet så är det bättre än att köpa kolkraftsel från Polen och Danmark som vi fick börja göra när vi stängde Barsebäck.

Danskarna måste vara riktigt nöjda som lyckades övertala oss Svenskar att stänga Barsebäck.

Peter - 05 februari 2009 00:00