Bloggmeny

Värmeverket

tisdag, 31 januari 2012 01:24, Politik

Även i denna infekterade fråga om att man startat byggandet av den nya pannan för 400 miljoner utan bygglov har jag avvaktat att kommentera. Det finns det  många andra som gjort.De flesta av de anonyma kommentarer som förekommer  Lidköpingsnytt är huvudlösa.De flesta seriösa tidningar i Sverige har tagit bort anonyma kommentarer.Det lockar fram det sämsta hos människan konstaterade Aftonbladet.I sakfrågan har jag kunnat konstatera att den är komplicerad.Man har haft inne konsulter och experter som rådgivit.Kontakt togs med myndigheter redan 2009.Ansökan var inne för ett år sedan.Man har att arbeta med Miljölagstiftningen,Aktiebolagslagen samt Plan och Bygglagen.Dessutom antogs det en ny bygglag veckan efter att man gav ett villkorat lov från byggnadsnämnden. Är det den nya eller gamla lagen som gäller.Den gamla har man gått i Lidköping.Den nya säger experterna nu eftersom inget lov har givits.Jag konstaterar att ingen har tagit ansvar för att någon skall kunna uppfylla samtliga lagar samtidigt.Hur man än gör bryter man emot en lag.Det är också huvudlöst.Nu verkar det som om man från bolagets sida går  ekonomiskt igenom detta ett bra sätt.Styrelsen byts ut temporärt.Riksåklagaren emot miljöbrott lär inte kunna ta upp frågan eftersom inget miljöbrott har skett.Böter för lagtrots kan det bli.I hanteringen har alliansen haft det svårt eftersom en ny styrelse skulle utses med repr från ägarna.Detta motsatte sig KD eftersom man har en uppgörelse om fördelning av poster.Bertil Jonsson som lovat att fixa frågan fick bita i det sura äppletIstället för att berätta sanningen krystade han till det att han inte ville ta uppdraget för kunde han inte granska verksamheten.Åsikten var pinsam dålig.Ännu pinsammare var nykomlingen Annika Håkanssons inlägg.(m).Man är uppenbarligen två partier inom Moderaterna i Lidköping..Håkansson tror att hon läser  och skall lära kommunfullmäktige hur det fungerar.Problemet för henne är att hon inte fattar hur det fungerar det som kommer ut ur munnen blir grodor.

Helens dansskola hade invigning av sin nya skola i Lidköping. Kommunen sålde Brandstationen till helene vilket innebär att vi både stöttar en bra verksamhet samtidigt som fastigheten fått en långsiktigt nytta. En nyhet som fått ett bra mottagande är den klassiska baletten. Kul för Lidköping och vackert att se .


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Interesting..Ballet Girls . Nice Picture Kjell .

maria - 07 februari 2012 22:32

Hej Kjell
Vist är det fantastisk med dans,men bästa och snabbaste pirrueter lär man sig nog med hjälp av kommunledningen och byggnadsnämnden


milko47 - 01 februari 2012 15:59