Bloggmeny

Välkommen till min blog alla nya läsare...

måndag, 14 september 2009 11:07, Politik

Min lilla reflektion om arenorna i närområdet fick ett stort genomslag i gammelmedierna.Det är inte dåligt att bli direktlänkad från Sveriges Radios hemsida.Sveriges Radio är samhällsägd och skall inte enligt avtal ägna sig åt "kvällstidnings journalistik".Man vinklade min åsikt grovt och helt plötsligt gick drevet igång.Jag tackar dock för uppmärksamheten.Vara Horse arena är ett stort riskåtagande och med den marknad som finns kommer det att gå i konkurs om investeringsbeloppet är 400 miljoner i Larv. Jag avstår från att ge mig in i polemik på andras villkor. Det blir bara dumt.Verkligheten får visa och det skall bli yttertst intressant att se vilka som kommer att finansiera arenan.Även om det i insändare talas om duktiga företagare så har de väl inte 400 miljoner som de tar ur egen plånbok.. Sparbanken i Lidköpings Arena byggs inte på spekulation eller på marknadens villkor.Det är en kommunal satsning som inte förväntas generera intäkter som betalar vad det kostar. Vi budgeterar lågt med kända intäkter och blir det mer så är det "grädde på moset". Driftkostnaden är inga problem för Lidköping långsiktigt. Detta lilla sagoslott finns på Yalta vid Svarta havet. På tal om att skapa besöksmål. Det uppfördes 1970 på en klippa och drar hundatusentals besökare. Sedan när man dragit dit besökarna bygger man ett café och restaurant.Där kan man sitta o reflektera över människors förmåga att läsa innantill och fatta vad saker och ting handlar om....ler..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Till Emma

Vi får väl hoppas att Kjell har fel om skattefinansiering och konkurs angående HorseArena.

Dessa 3 inte kända för dåliga affärer säger du,,,,det ligger i kapitalismens och "goda" affärsvinsters natur ,att de alltid och överallt betalas av andra än affärsmännen som hovar in vinsten,,inte sällan skattepengar!!!


Det är ju iofs inte ovanligt att konkurser används som affärstekniska verktyg för att i slutänden placera det ekonomiska ansvaret hos de vilkas åsikter aldrig efterfrågar tex skattebetalare, småsparare.etc
Att det är så, speciellt nu i spåren av världskapitalet skapade finanskrisens, kan väl knappast undgått någon.

JA-Eklöf - 17 september 2009 00:00


Tror inte du att dessa DUKTIGA företagare verkligen har tänkt över den här arenan. De tre är ju inte kända för att göra dåliga affärer.
Klart som korvspad att de inte har 400 miljoner i egna plånboken utan måste låna.
Men för en sån som Per Kjellström genererar ju bygget i sin tur pengar till hans andra bolag, behöver man då låna 130 mille så kanske, 100 av dem går direkt in i hans bolag Ranaverken.
Dessutom har de ju ganska bra företag att borga med så det verkar svårt att tro att det är så att banker och dess kunder måste förlora pengar.
Jag har inget intresse i arenan alls.
Men ändå.
Det är häftigt.
Jag kommer inte åka till er bandyhall heller.
Men ändå.
Den är häftig.
Va lite positiv nu då...
Kram på dig Sosse-kamrat!

Emma - 15 september 2009 00:00

Hej


Jag har en fråga som jag hoppas du kan besvara åt mig som nyfiken läsare. Och det är vad ditt åsikt om att Vara Horse arena inte kommer klara sig grundar sig i? Jag förmodar att du har en utbildning inom ekonomi och marknadsföring och erfarenhet inom dessa områdena. Jag har inget personligt intresse i arenan. Jag försöker bara komma fram till hur du tänker?

Mvh En Lidköpings bo

Andreas hermanson - 15 september 2009 00:00

Jag är sympatisör ibland (men inte allltid). Tror att du kan ha rätt om hästarenan att det kan behövas någon KK innan det blir lönsamt. Svårare att förstå är att du inte oroas över driftkostnaderna för vår egen arena när man ser besparingsförslag på olika områden. Svårt är också att förstå hur det blir grädde på moset om man budgeterar för låga intäkter. En fråga: Finns det pengar till inventarier nu?

Sympatisör - 15 september 2009 00:00