Bloggmeny

Två världar.

onsdag, 13 februari 2008 02:01, Politik

För min del finns det alltid fler skäl att göra en resa. En är givetvis att jag aldrig slutar med att vara samhällsorienterad bara för att jag lämnar Sverige. Peru har haft det tungt länge som nation men förra årets tillväxt var 8 % och inflationen är under kontroll.Man hade s,k hyperinflation under 80 talet.1990 var rekordår på 7700 %.Från 2002 kan man säga att det är någorlunda demokratiskt. Givetvis märks det. Antalet invånare i Lima ökar hela tiden.Senast läste jag att det var över 9 miljoner,,man vet väl inte exakt.Om man har lyckan att få ett jobb så ligger lönen på 2500 kr i månaden. Lågt värderade jobb ligger på 1300 kr och upp mot 2500.I s,k "säkrare" områden där jag bor kryllar det av vakter och poliser.I princip står det en vakt i varje kvarter i de centrala delarna.Många har inte ett jobb,fattigdomen och misären vill jag inte ens beskriva.Men som sagt det går framåt. Man har bl.a fått ett handelsavtal med grannlandet Chile vilket är bra. Nu investeras det stort av internationellt kapital och höghusen växer utefter kusten.Många utlänningar köper lgh som man hoppas kan hyras ut.När jag såg möjligheten att hyra en s,k condo istället för att bo på hotell så bytte jag idag. Nu kan jag laga den frukost jag vill ha. Konstverket såldes på gatan för 2000 kr. Inka konst. Sedan hajade jag till när jag tittade upp på en balkong. Konsten skall väcka en känsla då är den som bäst. Jag får sura mail om att jag visar för många bilder på mig i barmiljö.En del mail är oförskämda och en del borgerliga är väl avundsjuka för att jag spelar i The Politicians och vistas i ungdomsmiljöer. Iallafall var jag i baren på Marriot hotel i Lima, och se det var inte svårt och hitta trevliga kvinnor här heller..hahahahah. Mary Ann och Ada. Båda jobbar som översättare och tolkar. Mary Ann var på en konferens om tecknande av handelsavtal med EFTA. Jag trodde inte gamla EFTA fanns längre.Ni vet den frihandelsorganisation Sverige var medlem i före EG.Iallafall.fick jag två nya vänner.Ada jobbade dessutom på ett stenföretag.Man har gott om sten i Peru...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*