Bloggmeny

Tebaks

tisdag, 24 april 2007 02:05, Politik

Tillbaks till idyllen. Våren är här och det känns i näsan. Det blev förvånansvärt lätt att läsa texten på Fredsmonumentet i Rockford så här kommer A:et i Peace också.Här hyllas Siouxhövdingen tillsammans med Albert Einstein.Prärieindianer fanns i Illinios. Vi hade Kommunfullmäktige ikväll-Tommy Larsson drog igång debatten ang alkoholtillståndet på De la Gardieskolans restauranglinje.Debatter där man inte lyssnar är jobbiga.Kommunens policy ger mycket väl utrymme för ett tillstånd som dessutom alltid funnits på Näcken tidigare.Kommunen säger att vi skall ha en kommun utan alkoholskadade,det sägs inget om förbud.Utbildningen sker i ansvarsfull alkoholutskänkning.Det är väl som ungdom man måste lära sig att hantera alkohol.När skall man annars göra det??? Jag räknar mig själv vara en person som kan hantera alkohol,dricker två nubbar kanske 4 ggr/ år.Iövrigt aldrig sprit,blir några glas vin på helger och några öl om jag går ut. Alkoholfrågorna skär rakt igenom partipolitiken,en kommunist är helt överens med en moderat,kristdemokrat eller Sosse, och tvärtom.Det frestar på att höra dessa moralpredikanter med ett hopkok av åsikter. Tommy är nykterist men ej absolutist.Tommy var med i Chicago och fick höra historien om hur maffian växte sig stark under förbudstiden.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*