Bloggmeny

Taxi,Taxi,Taxi..

torsdag, 21 februari 2008 01:00, Politik

Taxibilarna i Lima har ingen radiokommunikation eller taxameter.Tusentals fordon åker omkring på måfå och letar kunder.Man tutar på varje potentiell kund.En gringo som jag skall inte promenera utan skall åka taxi. En kväll hade jag en karavan med taxibilar efter mej,varje chaufför stannade och skrek taxi??? Jag sa no och vinkade bort,taxin åkte och då kom nästa chaufför och skrek taxi?.När jag sagt no till den sjätte taxin blev föraren förbannad och skrek något jag inte förstod.ler..Priset är som sagt förhandlingsbart fast turisttaxan är den dubbla om man inte står på sig. Jag har betalat både 20 kr för en resa typ till Vinninga som 10 kr.Eftersom det är små belopp har jag inte orkat tjafsa ibland.En resa i centrum kostar 7 kronor. Purple Corn eller Chicha Morada.Den unika lila majsen som vi inte kan köpa i Sverige.Den är full av antioxidanter och borde vara en stor exportprodukt. Jag var tvungen att gå tillbaka till garaget och äta innan jag nu åker hem. Denna enkla måltid kostade 15 kr. den vita majsen ni ser är sååå god.Den peruanska potatisen är i en klass för sig.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*