Bloggmeny

Sparbankens Arena.

tisdag, 02 oktober 2007 14:37, Politik

Sitter i presskonferens när jag skriver detta och kan nu informera om Arenan. Bilder kommer dock först senare.Arenan är beräknad att kosta 200 miljoner. Att bygga en bandyhall som evenemangshall är stort. Kommer den att byggas blir det en fantastisk möjlighet både för is sporterna som för besöksnäringen i framtiden. En Nyhet är att arenan tar hela 12.500 personer om man vill det.Sittplatser och ståplatser blir dock 4500 om man vill titta på bandy. Använder man hela ytan går det att ta in betydligt fler. Enligt min uppfattning handlar det mer om fantasin och att locka besökare som sätter gränsen.En hall av detta format är Stort.Ytan är tre gånger en ishockeyhall. Vad som händer nu är att kommunen skall ha möte med sponsorn Sparbanken Lidköping.De måste naturligtvis växla upp rejält med pengainsatser för att det skall kunna genomföras.En annan nyhet är att man byggt in en "konsertsal" där 350 personer kan sitta. Silver skall det bli-snyggt. Det kommer att bli en jättedebatt i Lidköping om denna satsning.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Vackra ord och bilder som gav oss Lidköpingsbor en liten vision av vad vi kan göra tillsammans. Nu blir det som med allt som läggs fram,,,, bara en vision.:'(:'(
Dax att tänka om ,,, Ni ( eller Ni två )som styr staden. Det finns de som inte är intresserad av bandy.

Tommy - 27 november 2007 00:00

:)Självklart skall ni bygga arenan så fort det bara går.
I min familj är vi 5 personer som bor i Göteborg, vi flyttar hem till Lidköping när arenan är klar......
/Robert

Robert - 21 oktober 2007 00:00

Ser ut att bli en jättefin anläggning!!!

Stefan - 03 oktober 2007 00:00

Jag tycket att det är synd att bygga denna hall eftersom det är som vissa skriver att det kommer bara att gynna Villa. Det kommer också innebära att flera andra idrotter som vill ha pengar till sina idrotter. Men det är klart om man kan ta ut de priserna som gäller vid hyra i Sockerbruket så kommer det inte finnas någon som har råd att vara där. Att vi här i Lisköping skall dra lika mycket folk som Scandinavium är aat ha en övertro. Bygg en hall som inte är så vräkig och låt andra få ta lite av kakan så kan man bygga fler hallar tex. nytt ridstall som skulle gynna damer/flickor. Varför inte en boulehall till våra äldre som det kan få motion undre vintern.

Peter - 03 oktober 2007 00:00

:D Kanon, se nu till att det börjar byggas omedelbart och att inte en massa bakåtsträvare eller vilsegågna "liberaler" tillåts sätta käppar i hjulen. Återigen KANON!

Oven - 02 oktober 2007 00:00

Dyrt blir det, och bra blir det! Kommer säkert att dra in en hel del pengar också!
Bl a kommer kommunen få två personer extra som betalar skatt om detta blir verklighet. Jag flyttar hem när Arenan står på plats. Framtidstro........:D

Jocke - 02 oktober 2007 00:00

Det är väl okey att satsa på en hall,men jag är rädd att Villa "lägger" beslag på alla tider ..m.m. Så att det blir svårt för " andra" att komma till. Men GLÖM inte annat som behövs t.ex en riktig strandpromenad med soffor, servering m.m. Åk till U-valla och studera+ att ni "röjer bort all sly och träd så vi ser Vänern. Satsa på Vänerstranden +bostäder.

Ulla Ottsson - 02 oktober 2007 00:00

Detta ska vi ha! Lidköping måste våga bygga något av den här kalibern nu för att visa att vi alltid bara pratar om saker, utan att vi faktiskt kan genomföra saker emellanåt också! Sparbanken Lidköping Arena. Sug på den! :)

Jonas, Lidköping - 02 oktober 2007 00:00

Ordentligt genomtänkt kan detta bli ett lyft för Västra Skaraborg. Arenan skall kunna användas till mycket inte bara idrott utan även annan kultur. Ex. Rockkonserer, friidrott, mm Tänk på Scandinaviums flexibilitet. med Mama Mia föreställningarna o.d. Det är bara fantasin som sätter gränser. Var med och sök VM i handboll där Skövde är tänkt som spelort, ta upp kampen. Fega inte på 15-20 års sikt är detta en investering. Stillastående är lika med tillbakagång.

Gösta - 02 oktober 2007 00:00