Bloggmeny

Sparbanken Arena,,Carina har uppdaterat...

torsdag, 29 maj 2008 08:57, Politik

Det finns givetvis en gräns för hur mycket Arenan får kosta.12 miljoner är den summa som Socialdemokraterna satte under onsdagens möte.Arenan kostar 21 så nu gäller det att vara kreativ. Vi söker fler sponsorer. Kan vi få sponsorer till driften är det möjligt att genomföra bygget,,någonstans kring fem miljoner behövs. Sedan står det klart att vi måste byta utomsplanen mot Arenan. Det finns två starka skäl som inte var kända för 8 år sedan när vi sa att vi skulle ha två planer i Lidköping. Den ena är att Bandyförbundet kräver inomhushall för elitspel,den andra är faktumet samt forskarnas syn att vintrarna bara kommer att bli ännu regnigare och varmare för vart år framöver. Vi kommer att få svårt och hålla is och vem vill spela på denna vattniga och sega is i framtiden när det finns en Arena. Vi kommer då ner till tolv miljoner och Arenan kan börja byggas. Jag räknar med att tidsplanen hålls om enighet nås kring detta. Blir det protester blir allt förskjutet minst ett till två år.Vi får börja om från början med nya arkitekter och ritningar samt beräkningar plus att luften går ur hela idén. Det får då bli en överbyggnad av befintlig plan enbart för bandyn. Frågan berör många.Antingen är man för eller emot. Mail,insändare och telefonsamtal strömmar in. Motståndarna säger det blir för dyrt och att bandyn är utdöende. De som är för säger att i Skövde satsar man där är alla eniga.Bandyfolket jämför med Vänersborg och alla elitbandyentusiaster skriker BYGG.. Måste visa en bild på mig och världsrekordinnehavaren Hot Tub. Rekordet sattes på Solvalla i helgen. Jag har ju varit kritisk emot allt skrikande från måsarna. Det är väl därför ödets ironi gång på gång ger mej kanonbilder på en mås.Här kommer en till...ler.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell. Ca. 230 miljoner är 230 miljoner, även med Sparbankens bidrag. 22 miljoner i kapital och driftkostnader är 22 miljoner, även om du sparar på annat och förlitar dig till en framtida osäker sponsorgrupp. För några år sedan motsvarade denna driftkostnad nästan hela kulturnämndens anslag. Det räckte till bibblan, museet, studieförbunden och bidrag till föreningar samt övrig kulturell verksqamhet. Allt detta för att få spela bandy i en hall som kan användas till "annat". Är mycket intresserad av detta "annat" som motiverar denna jättesatsning. Vad sa´konsulterna ? Du och Karin säger; nu måste vi vara kreativa...
Jag blir tyvärr inte mycket lugnare. Hälsningar från Agne.

Agne Gustafsson - 02 juni 2008 00:00

Vi har bestämt att 12 milj är max! Protesterar ni så försenar vi bygget med två år....vi måste komma överens!!??
Nyligen var hallen ett lyxbygge, nu, enligt forskarna, en nödvändighet.....vem vill åka skridskor på en uteis..??

Jag bor i Trosa som är en ännu mindre kommun än vad Lidköping är, men det är som det är sagt........i småkommuner borde det inte hållas val över vilka som ska styra i kommunen utan förmyndare borde utses!
Eller gör som i Oxelösund - lägg ner bandybanan o satsa på afrikansk dans...sossarna styr där också!

Jock - 29 maj 2008 00:00