Bloggmeny

Skadegörelse.....ujj var förb...d man kan bli

fredag, 06 oktober 2006 00:19, Politik

När jag kom ut igårkväll från vårt sossemöte frågade jag Gösta varför det var så svart nerför Stenportsgatan utefter hela De la Gardieskolan. (Ni ser platsen dagtid ovan) Gösta berättade att hela 18 armaturer har blivit sönderslagna.Hela gatan är becksvart...Jag har tyckt länge att det får vara nog nu.Både föräldraransvar och eget ansvar,skolans organisation och polismakten.Jag har tagit upp frågan ang skadegörelsen på brottsförebyggande rådet i våras. Min idé är att vi skall ha 2 poliser på cykel i vardera gamla o nya staden.fre o lördag mellan 22.00 till 0.5.00. Man hör nämligen väldigt utmärkt på cykel och snabbt tar man sej fram.Oftast gapas o skränast det i centrum i samband med skadegörelse.slagsmål.misshandel,olaga hot.mm.mm.Poliser på cykel skulle få en utmärkt kontakt med ungdomarna och vara en bra förebyggande verksamhet,Utanför krogar sker det mycket och bara vetskapen att 2 poliser snabbt dyker upp skulle göra mycket..Kostnaden är ej stor.Både försäkringsbolag,kommun och fastighetsägare skulle lätt spara ihop pengarna om man sponsrar ett försök.Vet ni var svaret var? NEJ...Det är polisens sak. Polisens svar var det vanliga..Vi har inga resurser (trots att vi aldrig haft så många poliser som idag.) Sverige är ett underbart land på många sätt men flatheten och passiviteten,Människor som gömmer sej bakom byråkrati,slöhet o likgiltighet är en av våra sämsta sidor.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det är möjligt att det finns många poliser, men de är placerade på kontoret där de har fullt upp att lägga ner inkomna anmälningar och skicka försäkringshandlingar. Skrivbiträdena som var både billigare och mycket effektivare är sedan länge bortrationaliserade.
Det är synd om dagens poliser för de är den enda yrkesgrupp man kunnat ersätta med en plåtburk som oftast är tom.
Brott lönar sig tyvärr i dagens Sverige.

Lennart Nilsson - 08 oktober 2006 00:00