Bloggmeny

Sjukhuset i Lidköping

torsdag, 02 augusti 2012 00:45, Politik

Jo jag har varit tyst i denna fråga eftersom den kom upp via ett tjänstemannatänk om hur man kan spara pengar.Jag tog initiatriv omedebart efter midsommar för möte med den politiska ledningen som bestämmer. Det mötet kommer att ske nu i Augusti.Att i partipolitiserade protesttåg är inget för mig.Särskilt när ansvariga politiker uttalar sig att akuten inte skall läggas ned.Det har aldrig varit aktuellt.Ändå går Moderaterna med plakat Vi skall ha kvar akuten..Folk är uppskrämda och överdrifter sker. Moderaterna vill privatisera och sälja ut sjukhusen men det talar de tyst om.Jag kommer att kämpa för sjukhuset samma sätt som skett de senaste fyrtio åren.Men jag måste veta vad jag skall kämpa emot.Frågan har inte underlättast av synnerligen luddiga uttalanden av ansvariga politiker inom S-V och MP.Har vi inte politiker längre utan bara tjänstemän ??

Vi tar ansvar för ekonomin och den tekniska utvecklingen.Jomen visst..Men till vilket pris och skall akutkirugin läggas ner bara för det.Jag säger samma sak i kommunen ,givetvis skall vi förändra om vi gör det bättre.. Jag skall nu ta reda om det blir bättre.Vissa delar kan alltid bli bättre.Jag reser gärna till bra vård.Det är bättre att bli frisk bortaplan än sjukare hemmaplan av vårdskada eller felbehandling som jag blivit utsatt för.Men jag skall nu ta reda detta.när människorna är tillbaka efter semestrandet..Frågan är väldigt partipolitiserad eftersom man vet att väljarna är lättrörliga i sjukhusfrågor.Just nu agerar Moderaterna väldigt taktiskt och har övertag beroende mycket dåligt hanterande av frågan IGEN vill jag påstå. Att man aldrig lär sig...

Själv har jag fyllt sextio år och firade detta i Lima,Peru.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Äntligen lite "rakare" besked från dig Kjell!
Jag säger det dock igen, efter de kommentarsväxlingar du och jag dragit på facebook borde du veta vad du skall protestera emot. Det är sant att både sjukhusledning och berörda landstingspolitiker bestämt hävdar att akuten skall finnas kvar, men problemet blir att om man tar bort allt det som gör akuten framgångsrik idag så kommer man också inte kunna motivera att den skall finnas kvar imorgon. Och på frågan hur akuten skall kunna fungera utan någon akutverksamhet i huset i övrigt har i vart fall inte jag sett något svar på av vare sig sjukhusledningen eller berörda landstingspolitiker. Men nu gäller ju förslaget som bekant inte akuten över huvud taget, så då skall du här få några ytterligare frågor med dig när du skall träffa de ansvariga:
- Gynavdelningen i Lidköping skall som bekant tas bort trots att de efter vad jag förstått producerar marginellt mer än de mål som finns till en marginellt mindre kostnad än de är budgeterade med. Är det verkligen ett vettigt sätt att spara? Eller rör det sig om att de håller katastrofal kvalitet eftersom sjukhusdirektör Molin Mellander ibland menar att det är kvaliteten som är viktigast?
- När det gäller colon- och rektalcanceroperationer så är Lidköping bättre än Skövde på båda verksamheterna, även om skillnaderna inte är jättestora såklart. Sjukhusdirektör Molin Mellander uppger att vården skall utföras där den görs bäst och ändå skall dessa operationer koncentreras till Skövde, var finns logiken?
- Obesitasoperationerna som idag görs i Skövde (även om de inte hinner mer än 180 av måltalet 300) skall flyttas till Lidköping, trots att Skövde har verksamheten uppbyggd och fungerande idag men saknar resurser att göra de sista 120 och Lidköping helt saknar erfarenhet av verksamheten. Är det verkligen så att vården då görs på bästa plats om dessa flyttas?

För övrigt så håller jag som bekant med dig om att det är helt okey att resa för att få god vård. Men jag håller inte med dig om din uppfattning att Lidköping erbjuder "dålig" vård och har dessutom upprepade gånger påtalat att risken med att flytta allt till Skövde som bekant är att kapaciteten för akuta operationer försvinner i Lidköping, och det är den kapaciteten som är direkt livräddande vid allvarliga olycksfall. Slutsatsen blir alltså att människor kommer avlida under transport. Dessutom tycker jag det känns lite märkligt att du gång på gång hänvisar till din vårdskada som du hävdar beror på felbehandling när ingen som läser din blogg har möjlighet att verifiera något av detta. Vore därför ytterst tacksam om du på något vis kunde bevisa att du blivit utsatt för en felbehandling eftersom jag annars inte har något val än att tro att du antingen ljuger eller också likt många andra som är missnöjda med vården har komponerat ett eget fantasispöke.

Slutligen så är det konstigt att du så bestämt tror att det är din politiska opposition som spritt ut rykten om att akutsjukvården i Lidköping är hotad. Alla debattartiklar som haft någon tyngd bakom sådana påståenden som jag läst har varit skrivna av Johan Tengström överläkare kirurgkliniken, Anna Salaneck specialistläkare anestesikliniken eller undertecknad för den delen. Eller så har det rört sig om artiklar som baserats på intervjuer med exempelvis Daniel Thorell specialistläkare kirurgkliniken, Fredrik Forsblad överläkare medicinkliniken eller Ida Strand specialistläkare kirurgkliniken. Jag har såklart också läst en del artiklar av de i din politiska opposition men det är ett fåtal som trissat upp någon rädsla för att akuten skall läggas ned, och dessa har inte lyckats så värst väl i min mening eftersom de inte riktigt haft koll på vad de pratat om.
//Krister
Sjuksköterska

Krister Bergkvist - 03 augusti 2012 21:40

För kommunens framtid behövs allt olitiskt engagemang. Jag har försökt följa turerna och tror att landstingsledningen spelar "svälta räv" om sjukhuset. Taktiken tycks gå ut på att ta bort resurser så att man efter hand kan påvisa att det inte är försvarbart att satsa så mycket på Lidköping.

SN - 02 augusti 2012 08:15