Bloggmeny

Sjölunda

tisdag, 04 juli 2006 00:00, Politik

Underbar dag igen,,Visserligen lite molnigt inne i stan men på Kållandsö sken solen som vanligt... Det är kul med svar på min blog och det senaste var synpunkter på Sjölunda och hur vi hanterat LMV, gamla semesterhem. Sign Vera ville att vi skulle satsa på Sjölunda i turistutvecklingen och rusta upp de mögliga stugorna. Kom direkt att tänka på alternativet. När Sjölunda var till salu ville de borgerliga att det skulle säljas till en privatperson som bostad. Istället såg vi att Sjölunda hade ett mycket strategiskt läge för det framtida Lidköping. Idag har vi naturligtvis rätt. Sjölunda blir en fantastisk tillgång till de 2000 personer som bor eller kommer att bo i närområdet. Huvudbyggnaden kommer givetvis att vara kvar. När allt är klart kommer det att bli en tillgång för alla.Om det blir café.övernattning,festlokal vet jag inte, men att en privat entreprenör inte skulle ha framgång med detta läge verkar otroligt. I väntan på..så hyr kommunen ut stugorna till föreningar med socialt innehåll. Även privatpersoner hyr.Huvudbyggnaden är ett populärt ställe för familjefester och bröllop. Jag förstår inte att de borgerliga gång på gång gör självmål.Idag kallar de sig för alliansen men deras politik hade inte utvecklat Lidköping precis. Här kommer några fina bilder från Sjölunda o Lidköping.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

satsa på Sjölunda i turistutvecklingen och rusta upp dom stugorna som fiinns.
BYGG INTE NYTT!

DA WINCI ERIKSSON - 31 augusti 2010 00:00

Sjölunda i min tidiga uppväxt. Jag var 6 år första gången vi reste ifrån sommarstaden Varberg(vår hemstad), för att semestra på Sjölunda semesterby. Vi hade en stuga på Hattviksvägen på Getterön, men mina föräldrar valde ändå att bo några korta sommarveckor i stuga nära Värnen(5). Vi spelade minigolf - kägelbana - bastade nere vid sjön - fiskade. Reste även runt och såg på alla sevärdheter. Släpade med en massa porslin ifrån fabriken på Rörstrand och stengods ifrån W Fischer. Vilken gemenskap det var på den tiden. Den finns inte längre.

Hans-Peter Hedberg - 08 april 2009 00:00