Bloggmeny

Senaste knivdådet...

söndag, 20 mars 2011 05:37, Politik

När jag blev medlem i Socialdemokraterna 1970 gick jag med för att jag kände en stor frihet att få tycka som jag vill. Jag har aldrig under dessa 41 år haft en enda som sagt att så får du inte tycka eller din åsikt är inte bra för partiet - Jag vet att det förekommer hos alla andra partier. Eftersom jag har en lång karriär bakom mej har jag i takt med att andra försvunnit blivit intressant även för riksmedia. Medveten om detta håller jag igen. Man vinklar och tar ord ur sitt sammanhang i kvällspressen och ibland även i lokal media så det gäller att vakta sin tunga. Fast det är emot min natur att hålla käft. Jag är beklämd över det senaste knivdådet i Lidköping. Vi hade ett dödsfall förra året i ett dråp som bekom mig väldigt illa eftersom det var så onödigt. Det viftas med knivar mer än någonsin även om vi har en knivlag. Som f,d ordförande i brottsförebyggande rådet har jag tagit upp frågan vid flera tillfällen. Vi har haft krismöten som utmynnat i ett generellt handlingsprogram men konkreta åtgärder är få. I november tog jag upp att vi måste köra en kampanj emot knivar.Vi kan inte ha det på detta sättet. Responsen var 0. Det behövs inte sa polisen,vi plockar av ungdomar knivar var beskedet. Med denna åsikt från myndigheten var det tyst runt bordet. Det visade sig vara fel. Vi måste få en annan attityd annars kommer det att gå åt helvete på ren svenska. Åsikten att det är ok att beväpna sig måste stoppas. Föräldrar och vuxengenerationen måste ta tag i barn och ungdomskulturen. Själv har jag barnbarn i 5-6 års åldern. Sexåringen har lärt sig i skolan att sparkas. Vad är det för skola som säger att det är ok att sparka. Att man gör det utan respekt. Min sexåring sparkade mej. För min egen del fanns det överhuvudtaget inte i min tanke att jag skulle sparka min farfar. Om jag hade gjort det vet jag inte vad som hänt. Givetvis reagerade jag kraftigt men utan våld. Barn måste ha gränser och att någon sätter dem. Om ingen sätter gränsen så kan det leda till knivbeväpning. Mest beklämmande är dock alla myndigheters slappa hållning till en rad av problem. Jag hade en seriös ansats att stoppa utvecklingen avseende våld och droger men utan respons så går det inte. När jag stod inför faktumet att dela med mig av alla 100 uppdrag jag har valde jag bort förebyggande brottslighet. Jag blir så frusterad att jag inte mår bra,och det är inte bra för hälsan.

 

Jag var på Hovby när ambulanshelikoptern kom för att hämta brottsoffret för vidarebefodran till Göteborg. Sätter den nedläggningshotade flygplatsen i detta ljuset. Även här har jag och (S) varit tämligen ensam om att kämpa. En ohelig allians majoritet i kommunfullmäktige vill stänga och vi har lyckats temporärt skjuta på beslutet genom utredning. Allt för att det kostar 1,6 miljoner extra nu när West Air lagt ned sin verksamhet. Är inte bara detta med flygambulansen värt dessa pengar ?. För sjuka,skadade,anhöriga. samt transplantations transporter o,s,v som förekommer.Kan man tala om att det kostar för mycket i sådana sammanhang.

Våren är här. Älva har islossning,det går lugnt till. Annat var det 1950. Ni ser det rivna badhuset med ismassorna som tryckts upp.Längre bort på körbrona ser man folk står och tittar.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

"Jag blir så frusterad att jag inte mår bra,och det är inte bra för hälsan. " Mycket väl formulerat och starkt skriver du i din blogg.

Britta Svensson, kolumnist på Expressen har skrivit många kloka tankar om hur samhället ser ut och vilka orostecken vi ser idag bland våra barn och unga. Jag har mejlat med henne en del om detta. Min erfarenhet från BoS och utbildning i Lidköping ger......att bekymren bland unga är här, och kommer att eskalera. Ingen högt uppsatt vill lyssna på klokt fotfolk och ta del av deras visdom så att insatser kan göras för att vända utvecklingen. Varför?? För att det kommer ATT KOSTA PENGAR.

Så jag fortsätter att maila med Britta- vi delar den frustration som du talar om och som jag också känner smärtsamt igen. :-#

Anna - 21 mars 2011 00:00

Till Erik.
Det är 3,5 mil till Såtenäs-Orsak till ambulansflyg är tid.

kjell hedvall - 21 mars 2011 00:00

Angående Hovby och ambulanshelikoptrar så har vi en flygflottilj i kommunen som borde duga alldeles utmärkt för sådana transporter. Så nerbantat som försvaret är nu så blir de nog bara glada om landstinget hyr in sig på flygfältet.

Erik - 21 mars 2011 00:00

Min kollega ???? Förstår inte vad Du syftar på. Det jag kan tänka är att vi deltog i ungdomens rikstad för 50 år sedan. Vi fick då lära oss en hel del om riksdag, landsting och kommuners skyldigheter. På sätt och vis var vi då kollegor. Vi har ju också haft ett brinnande intresse för fotboll och ledarskap, men jag har inte fått rubriker om föreningens ekonomi.
Jag upplevde honom som mycket duktig och påläst - kan det vara det ? Nej jag bara skämtade.

Sixten Broberg - 20 mars 2011 00:00

Bra, mycket bra Kjell Hedvall. Jag tycker exakt som Du i denna fråga,och det gör nog det stora flertalet, i varje fall borde de göra det.
Alla bara skyller på varann,och tycker det är nån annans bord.
Vi har fått en mängd nya polistjänster men var är de? skulle de inta vara ute bland folk ? Det verkar som det är två uppgifter som tar all tid det är bälte och fortkörning, som i och för sig är lovvärt men polis till fots nära medborgaren både i centrum och tätorterna borde vara bra att varva med. Vi varje omorganisation pratas det om fler poliser utanför sina bilar men inget har närkts.8o|

Sixten Broberg - 20 mars 2011 00:00

Ja..Ronney Hedvalls inlägg ovan..var riktat till mig...
Bosse Ringholm har aldrig varit min kollega.
Med i samma parti men det har flera miljoner varit..

kjell hedvall - 20 mars 2011 00:00

Din kollega Bosse Ringholm hade sååååååååååååå rätt när han sa att poliserna var dj-t slöa.
Bra att även du har upptäckt detta. Kanske har det ett samband, att i takt med att vi fått fler kvinnliga poliser så har dekadensen ökat i myndigheten?

Ronney Hedvall - 20 mars 2011 00:00