Bloggmeny

Roadtour

torsdag, 28 augusti 2008 22:19, Politik

Jag har i dagarna tre ägnat mig åt Läckö slott och en tankeprocess kring kulturliv och utveckling sett ur ett tioårsperspektiv.I detta ingår även besöksnäringen och hur kultur o fritid kan användas för densamma. Allt i ljuset av den kommande evenemangshallen samt succén med Läckö slott utveckling.Jag och VD,n på Läckö Magnus Lönnroth hade tackat ja till en inbjudan från statens fastighetverk att vara "konsulter" för andra som vill utveckla sina slott.Magnus har haft flera studiebesök. Nu följde vi upp det hela med besök på Hovdala i Skåne.Borgholm på Öland. Dessutom gällde frågan utveckling av Bohus fästning i Kungälv.Även Kalmar slott som var på Läckö idag för besök.Det är mycket bra att resa bort och focusera all tid inom ett snävare område.I detta ligger också byggandet av Victoriahuset Naturum Vänerskärgården... Under resan träffade vi ett flertal politiker och tjänstemän från kommunerna Kungälv,Hässleholm och Borgholm samt tjänstemän från Statens Fastighetsverk. Läckö har kommit upp i den fantastiska omsättningen på över 25 miljoner.Borgholm på Öland låg på 4.6 miljoner. Öland tar emot 350.000 besökare per sommar. Läckö tar emot ca 120.000 som betalar någon form av entré. Totalt över 320.000 personer besöker platsen. Nu går vi vidare med Läckö-Spiken vad vi gör efter Victoriahusets tillkomst. Det finns mycket att säga om Borgholms slottsruin. Nöjer mej med en kul bild. Hovdala har en slottsträdgård. och vid Solliden går det kor på vägen..ler..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*