Bloggmeny

Paris-Fontainebleau INSEAD

fredag, 26 oktober 2007 11:27, Politik

Idag är jag i Paris på en skola som heter Insead. För över 13 år sedan startade Lidköpings kommun ett samarbete med Exportrådet kring exportsäljarutbildning. Genom åren har utbildningen utvecklats internationellt. Till Lidköping och Ciel kommer man en gång per år. Givetvis vill jag se en växande International trade management. Ikväll är det bla en liten ceremoni där the ITM award skall utses. Priset är tillverkat i Lidköping av den nybildade företaget Print o Design,verksam vid Rörstrand. På f,m lyssnade jag bl.a på Dr Fons Trompenaar. Ämnet är kulturer o skillnad i synsätt mellan länder o människor. Just nu föreläser Professor Albert Angehrn. Albert är IT professor så föredraget om framtiden kring IT är spännande. En pratstund med Albert. Är man på Insead business school i Paris så förstår väl de flesta att det har varit världsklass på Alberts och Fons föreläsning. Fons pratade dessutom om hur man bildar kreativa team och hur man sätter ihop människor i grupp så att man fungerar bra. Inom offentlig sektor och inom demokratin tänker man sällan så,det får bli vad det blir upplever jag det som.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*