Bloggmeny

På tisdag skall det hända något...eller ?

måndag, 04 februari 2008 00:32, Politik

Jo, EvaBritt behövde inte gissa. Det var Jula hotel i Skara som har dessa barstolar. 10 lotter kommer med posten. Jula hotellet behöver säkert marknadföras. Blir lite mycket bandyhall här men ämnet drar.. På tisdag skall partierna träffas igen ang arenan. Kenth har nu köpt in en utredning ang möjligheten att använda arenan till evenemangshall. Utredare blir turismens utredningsinstitut i Göteborg.Nu skall väl denna snabb utredning inte hindra i tid eftersom arenan skall upphandlas. Det finns en upphandlingslag.90 dagar tar detta och under tiden kan vi få reda på möjligheterna till intäkter.När arenan sedan upphandlats skall kommunfullmäktige besluta om igångsättning.Så ser det ut. Träffar BengtErik Löfgren på Äfab regelbundet. Företaget finns mitt emot Läcköblommor.Fast det kvarteret var för mig Gotthard Nilssons på sextiotalet. Där kunde man sälja skrot eller för det mesta tidning papper och tjäna några kronor som sedan köptes godis för. Allt gick i vågor och rätt som det var skulle man samla in tidningar.Nån i gänget kunde låna en cykelkärra och vi andra sprang upp och ner o ringde på i hyreshusen för att fråga om "gamla tidningar". Väl nere vid Gotthards fick man 5 öre kg. Allt papper fick man lägga på en våg.Kommer ihåg en episod där några "ongar" före oss hade lagt sten mellan tidningarna för att det skulle väga mer..ler..SkrotKarlsson var vansinnig därför kommer jag ihåg det 45 år senare... Idag behöver man inte jobba för godiset precis. Detta är den enda byggnaden som återstår av gamla Gotthards.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det är olika det där med Event. På min nya bostadsort, Varberg, där det finns en Sparbankshall,( Annan storlek) förekommer i pressen -Hallands Nyheter - en dialog rörande Eventen i hallen. Idrotten och skolorna får inte plats och får avstå redan bokade tider för alla Eventens skull.
Kommunalpolitiken (m ) här säger att Eventen skall ha företräde då de är av vikt i kommunens marknadsföring.
Innebanyn, en av de bästa i Sverige, planerar nytt och eget. Handbollen spelar i en gammal idrotthall av typ Idrottens Hus då de inte får plats i den nya.
Uppfattningen om möjlithet till Event är tydligen olika.

Gösta Bender - 04 februari 2008 00:00