Bloggmeny

Olof Palme - Oscarsgalan.

söndag, 06 mars 2011 23:42, Politik

I veckan som gick var det två stora händelser som uppmärksammades. Det var 25 år sedan Olof Palme mördades. Själv gick jag samma väg för någon månad sedan som paret Palme gjorde på Sveavägen . Mitt i natten på hemväg från spelningen med hårdrocksbandet Mean Streak. Paret Palme kom ut från biografen.Finns kvar. Mitt emot ligger Sossarnas högkvarter på 68:an. Just nu i händelsernas centrum när partisekr meddelade sin avgång.Något som var bra förövrigt. Efter 5 min promenad kommer man fram till mordplatsen. Minnesplattan har slitits ned under 25 års trampande. Undrar just om man någonsin får reda på sanningen om mordet.En försvårande omständighet är Lisbeths Palmes vittnesmål som ju underkändes av rätten. Läste att hon vidhåller sin uppfattning.Jag var 33 år för 25 år sedan. Olof Palme var i Lidköping när jag var informationsansvarig i arbetarekommunen några år tidigare. Minns att han satt och drack kaffe i Sossehuset på Esplanaden. Jag tog foto på Olof fast just nu hittar jag dem ej. Får leta reda på negativen. Själva fotona tog partiet hand om och finns tryckta i böcker eller skrifter. Jag spelade in talet han höll också på ett fullsatt Parketten. Från Lischöping till Hollywood. Kan vara ett stort steg. Var aktuellt med Oscarsgalan. För några år sedan flyttade man galan till den nybyggda Kodak Arena. Själv har jag varit där och Hollywood är precis så galet man kan förvänta sig. Här står jag i trappan tillsammans med Tarja och Camilla där alla Filmstjärnor och artister går upp till Kodak Theater. Interiör från salongen i Kodak theater. Det är här själva galan hålls varje år. När vi skall bygga en konsertsal i Lidköping skall vi bygga med kvalité. Sköna fåtöljer som i Hollywood borde vi ha. I Vara har man enkla fällstolar a la skolaula. Å andra sidan behöver vi inte ha det så stort som i Vara eller Hollywood. Kodak kostade 800 miljoner och har 3.332 fåtöljer. Ligger vid Hollywood boulevard - 2 blocks från Sunset Blv. Utanför the Theatre står alltid tusentals människor och väntar på att få se stjärnor. När jag och Tarja i sin röda klänning och blonda hår klev ur bilen skrek folkhopen..Youre gorgeous...ler...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*