Bloggmeny

Nu skall det vara stiljte,men det är det inte,,

torsdag, 17 juli 2008 23:02, Politik

Jag har tidigare sagt att det finns några veckor på sommaren som jag kan slappna av och bara vara. Denna tiden är nu. Tyvärr har det inte blivit så..Dels så ringer upprörda Lidköpingsbor om måseländet. Dels har det varit frågor kring Delicious konkurs. Det är kommunen som äger lokalerna och en större del av inredningen. Samtidigt har tydligen restaurangen i sig gått ihop. Det är som konkursförvaltaren säger jättesynd att en sån fin restaurang skall stängas nu i turisternas högsäsong. Vänermuséet har ett stort intresse i att verksamheten fungerar i lokalerna..Vi får se om vi kan finna en arrendator snabbt. Måseländet har jag skrivit om tidigare flera ggr. Politiskt har vi sagt att vi måste göra något åt det. Tjänstemännen kom med lösningen att äggen skulle pickas och att vi skulle se resultatet detta år. Det är nog värre än någonsin. Jag sitter och redigerar lite,kl är halv ett på natten och utanför är det ett jädra skränande på måsar.Det pågår i stort sett dygnet runt.Det kan inte vara roligt att vara mås heller,de är ju sönderstressade. Naturen har sin gång och om man pickar ägg så läggs det nya, dessutom fördröjs det hela varför det skriks och skränas ännu längre nu på sommaren.Jag anser att vi måste göra något mer handgripligt för att reducera antalet.Måsar skall vi givetvis ha som sjöstad. Jag var i Skara igår på Allsången. Jag är där varje år på Axevalla travets kickoff kväll. I år var det mycket färre åskådare än tidigare. Carolina af Ugglas sjöng Janis Joplin låtar på svenska. Verkade populärt bland dem som var där iallafall. Tommy Nilsson stod för skönsjungandet. Sen gick jag till Rosers för att underhållas av Knappen. Han gör sin show bra. har aldrig varit i Lidköping vad jag vet.Skulle göras sig kanon vid Harrys,typ. Annars drar stora skaror av människor till Halmstad. Ikväll var det Rix FM festival.Fredag ,Håkan Hellström och sen fortsätter Marinfestivalen. Det är precis så jag vill ha det i Lidköping.Kraftsamla kring fyra dagar. Större artister som drar folk. Artister som är folkliga. Finkulturen har sitt ändå. Lidköping lägger ut 500.000 på en RIX Fm kväll för i stort sett 2 timmar. I Skara tar man betalt men anser det blir för dyrt i kommunens budget. Gör en mix med betalt och gratis.Få med krögarna,köpmännen. Varför inte torghandlarna också. Natthandel på torget med mat o dryck. Blanda äldre och yngre så att det blir kontroll.Tänk o höra Göteborgarn kl 24.00...Allt på backen tio kronor,,,, då kan man ge sin käraste en blomma,,,ler...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*