Bloggmeny

Norra Bantorget Stockholm

söndag, 11 mars 2007 22:25, Politik

Som ni ser bygger man ett stort hotell vid Norra Ban. Man har rivit Shell macken och den runda fastighet som fram till nu innehållit en China restaurang.Från början på 1920 talet var det just en järnbanestation med vänthall fram till 1950,därav namnet Norra Ban.Norra Bantorget har alltid varit centrum för arbetarerörelsen i Sverige. Vid torget står alltmer Brantingmonumentet undanskymt och förfallet.En och annan uteliggare sitter på sofforna. På något sätt symboliserar det Sossarnas idéologiska sönderfall i Stockholm.Man styrde och hade makten men sket i att vårda både historien,utemiljön och människorna också för den delen.Det är en skam att år efter år ha tillåtit alla dessa uteliggare i Stockholm. Stockholm passerade Lidköping som Sveriges rikaste kommun för några år sedan så visst har man råd. Det är också en skam tycker jag att man tillåter alla dessa tiggare som numera intar huvudstadens uterum i en av världens rikast städer. Bettleri var förbjudet en gång i tiden.Jag begriper inte hur man kan tillåta detta igen i vårt rika välfärdsamhälle.Ingen behöver tigga i Sverige,och gör man det ändå skall man omhändertas enligt min uppfattning.Brantingmonumentet ovan skapades redan 1920 av Carl Eldh.Det uppfördes dock först 1952.Något man får tänka på när man ser människorna och symboliken i konstnärskapet.Kvinnorna står klamrande vid männen,runt den store ledaren står August Palm längst till höger. Axel Danielsson finns också med. Lilla Fågel blå sjöng Staffan Hellstrand.Här fångade av min kamera.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej, jag vill påpeka att Brantinmonumentet skapades av Carl Eldh och inte av Milles. Monumentet uppfördes sedan 1952 inte 1951.
Påpekar detta eftersom jag tycker bloggen är bra, och vill höja standrarden ytterligare så att säga.

Miranda - 30 maj 2007 00:00