Bloggmeny

Matchmaking

tisdag, 08 april 2008 01:48, Politik

Förutom uppstarten på mötet med tal av Sveriges USA ambassadör så framträdde en rad talare som hade ämnet business mellan Sverige och USA utifrån olika perspektiv. USA är 51 stater med olika regelverk och system.Detta försvårar handel och affärsutveckling när vi kommer in på områden som långsiktig hållbar utveckling och förnyelsebar energi. Något vi svenskar är duktiga på och som flera stater i USA är mycket intresserade av och som är framtidsbranscher. Sverige är en nation med ett regelverk. Lidköping har valt att slå sig ned i staten Illinios men jobbar givetvis för att hjälpa lidköpingsföretag att expandera där möjligheterna finns. Av en slump har vi nu två företag som ser möjligheter i staten Georgia. Georgia har nästan 10 miljoner invånare. Här i Californien bor 19 miljoner och i Illinios som vi nu finns bor det 13 miljoner.Stora marknader.Några ser Lidköpings sätt att arbeta som ett föredöme och vill komma på besök. I eftermiddag har vi matchmakat. det går till så att de som är intresserade av varandra träffas i 30 min. Man får ett bordsnr som man går till och så träffas man där. Jag är bra på att fånga trutar..ler... däremot inte så bra på att fixa måseländet i Lidköping. Efter stora insatser och handlingsplan skulle måsproblemet ha minskat denna vår. Vad jag hörde innan jag åkte var det VÄRRE än någonsin. Vad göra??? Fullständig olidligt skrikande som börjar kl fem på morronen.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Du måste blivit indoktrinerad från födseln,
Din bild av sossarna stämmer inte alls.
Här är man lyriska över den svenska modell som sossarna står bakom och som givit lilla sverige en världstatus.
Sverige är väl ett kanonexempel på att vem som helst kan lyckas..
Bert Karlsson,Ingvar Kamprad,Gunnar Dafgård,
Helge Källson är några exempel..men det finns tusentals...

tack för att du hade modet att säga något positivt dock

kjell hedvall - 08 april 2008 00:00

Jag gillar din blogg, den ger mig hemkansla, helt seriost!

Dock vill jag papeka att socialdemokration knappast gynnar entreprenorer och nytankare, och framforallt inte det amerikanska tankesattet att vem som helst kan lyckas, sa i detta fall ar du ngt av djavulens advokat. Men som sagt jag gillar bloggen.!

Niklas1 - 08 april 2008 00:00