Bloggmeny

Lycka..IKEA.

söndag, 26 augusti 2012 18:01, Politik

Jag blev specialintervjuad av media gruppen People of China.Filmad och ligger ute deras nätsida.De var noga med att berätta att de var världens tionde största mediagrupp med kontor i sju länder. Journalisten kvinnan i vit dräkt utgick från faktumet att Lidköping var en av världens lyckligaste städer...Lycka är relativt hur mäter man det var min motfråga innan intervjun.Man har ett lycklighetsindex i Kina..Bygger inkomst,utbildningsnivå,hälsotal samt hur många timmar man är ledig från sitt arbete ?!!!....Här är Sverige bäst...enligt kineserna..Vi tycker inte vi är lyckliga men faktum är att svenska ungdomar-studenter ligger i topp avseende hur man mår och hur man ser framtiden. visst ligger det något i det hela. grattis Lidköpingsbor...Vi är lyckliga...

 

söndagen hade jag lediga timmar.jag vill se IKEA...och det var ett bra val..Har aldrig sett många lyckliga människor.Ikea var lokaliserade inne i stan i 13 miljonsstaden.Det byggs runt omkring som ni ser...Som svensk kände jag stolthet när jag kom in i butiken som var en exakt kopia av IKEA i Bäckebol eller Kållered.

Butiken var välbesökt.Lyckliga Kineser provade hejvilt..Det fotograferades och diskuterades.

 

Alla möbler och produkter har de svenska namnen.

Kineserna är lika oss svenskar i flera avseenden.De förstår svensk humor och det är en orsak att det går bra för mej i Kina..Här IKEA kunde jag se att de var begeistrade i det svenska sättet att organisera.Kö till att bli Family medlem och man gick omkring och mätte precis som IKEA vill att man skall göra..Selfservice.

Priserna IKEA låg 40-50 % lägre än i Sverige.Här kan ni köpa en lunch..lax för 29 kr.Kinesiska valutan RMB ligger nästan som den svenska kronan det är lätt att jämföra.Köttbullar har alltid varit en storsäljare internationellt.Om de fortfarande tillverkar Dafgårds vet jag inte.

det bästa till sist..När man kommer till utgången vet alla att det vankas billig mat,dricka glass och godis IKEA.Så också i Kina.

Jag gick fram till denna tjejen och frågade om jag fick ta ett foto..Helt fantastiskt och se...en svensk körv brö...gör succe i Kina.

Med denna gigantiska marknad som finns  är jag inte ett dugg orolig för Sveriges framtid om man gör rätt.Det fodras dock en ny regering.

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*