Bloggmeny

Läste på tåget...att

onsdag, 23 februari 2011 00:13, Politik

Jag träffade den gamle moderatledaren Ulf Adelsohn på Läckö för några år sedan eftersom han är gift med landet kulturminister. Ulf deklarerade redan då att han är emot utförsäljning och privatisering av väsentlig statlig verksamhet. SJ där han är ordförande i ansåg han vara ett sådant exempel.Dessa nyliberaler som skall privatisera allt pustade han uppgivet !!! Nu skriver han i SJ,s tidning att landets befolkning fortfarande anser att SJ har ansvar för all järnvägstrafik trots att det inte är så. Redan 1988 bildades Banverket som övertog alla spår,perronger och växlar. För tio år sedan klövs SJ i sina beståndsdelar,godstrafiken övertogs av Green Cargo,stationer och parkeringar av Jernhusen som därmed fick SJ,s hela kapital av fastigheter till ett värde av sex (6) miljarder. Verkstäderna överfördes till Euromaint.städningen till Traffic Care.Datafrågorna till UniGrid.Restaurangerna till ett brittiskt börsnoterat bolag Compass Group. Staten har genom årtionden sparat på underhållet så att vi har ett utav de sämsta järnvägsnäten gentemot jämförbara länder. Blev detta bättre?? Finns anledning att kritisera alliansen för det är de som har ansvaret idag och dagens situation. Men,och det är viktigt,det var en S regering som började med att klyva sönder SJ. Finns dessa nyliberala privatiserings idéer som även drabbat Socialdemokraterna med i partiets analys varför det blivit som det blivit?? Finns det någon som självkritiskt tar upp när och varför partiet tappade sin själ och orsaken till att många fortfarande säger att vi inte känner igen partiet? Och framförallt...Skall vi göra någonting åt det ? Såg detta tidningsurklipp på väggen när vi spelade på Skövdes Cruisingclub i helgen. Det var tider det. Klockan är över två. The Politicians har spelat färdigt och är på väg hem. På Billingen är det minus 18 och Jan Wallander tackar oss för en bra spelning. Labbås Cruisers vill boka oss men vi kan inte...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Ja nu är du nog inne på rätt "spår" Kjell vad det gäller S. Du kanske borde varit med i kriskommisionen? En kommision bestående av de mest lyckade kommunala S-företrädarna i riket kanske hade gjort susen och samtidigt fått bort vindflöjlarna i rikspolitiken.

Ove Nordström - 26 februari 2011 00:00