Bloggmeny

Läckö-Spiken med focus på mat.

söndag, 07 augusti 2011 22:44, Politik

Deltog i möten för flera månader sedan att Skaraborg skulle bli platsen för TV Fyras satsning Sverige Matlandet-Matresan.

Flera platser slogs om uppmärksamheten.Sedan gick Dafgårds in som sponsror och hade åsikten att det skulle vara Läckö och Spiken.

Efter att TV 4 crew besökt platsen var det inget snack .I förra veckan sände man från Spiken och Läckö i fyra dagar. Bra uppmärksamhet som

kommer att ge utslag i nästa års besökssiffror.

.

Mia Jonsson kom upp till mej för ett antal år sedan och hade idéer om stadsnära bondgård.Blev inget hon drog igång

en verksamhet  med varumärket Lilla Labäck. Sparris,potatis,rödbetor.rabarber och saft som här.Har fått mycket uppmärksamhet.

Maria Nilsson hjälpte till att sälja Spikens matmarknad.

Man pratade i TV programmet om Vänerfisken Lake som är omöjlig att sälja.Den slängs tillbaka i sjön

Rödbetor,vitlök och mandelpotatis från Lilla Labäck.Lakefiléer från Vänern.Skorpor Biscotti Struts från Broby struts.

En dammvippa av strutsfjädrar.Kantareller inköpta torget.Finns flera thailändska tjejer som säljer till priser som gör att man inte behöver ge sig ut i leta.

Vad som gjorde mej förvånad var priset lake.Samtidigt som man sitter i TV och säger att marknaden är stendöd man slänger bort fisken  är priset inte långt från laxfilé.Marknadskrafterna eller säg gärna kapitalismen skall fungera som att efterfrågan styr priset. Ingen efterfrågan lågt pris.

När marknaden lockas av det låga priset kan man höja.

 

Ett matseminarie arrangerades Läckö.Trädgårdsmästare Läckö är Simon Irving.Han uttalade sitt gillande till krögarparet som nu ansvarar för maten Läckö.

Stefan Söderholm och Katrin Ljungblom.Kan bara instämma, det tog många år innan vi äntligen fått kvalité i matlagningen Läckö.

Annars är Läckö värt ett besök nu.Trädgården är underbar. Förvånansvärt Lidköpingsbor besöker Läckö.

 

 

 

 

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*