Bloggmeny

Kvarsittarna kommer åter???

fredag, 28 mars 2008 10:18, Politik

Lyssnade på folkpartisten Jan Björklunds åsikter som nu skall bli verklighet angående det individuella programmet på Gymnasieskolan.Utifrån min idéologi och livserfarenhet är förslaget att skapa ett tionde år för de som inte klarat grundskolan helt fel. Nu blir ungdomarna ännu mer utpekade och vi får tillbaka det gamla klasstänkandet. Kvarsittarna har kommit tillbaka. Att särskilja en grupp ungdomar på detta sättet och att inte låta dem följa med sina jämnåriga kompisar in på gymnasiet är inte utvecklande.Människan är en social varelse men i Björklunds värld är man en maskin. Är det så svårt och förstå att vi människor utvecklas olika. Jag har många exempel på hur studiemotivationen och förmågan att fatta kommer långt senare i livet. Att man inte följer ett normaltillstånd är tydligen fel. Från Lidköpings horisont har vårt individuella program fungerat mycket bra innan man började att strypa åt. Med alternativ pedagogik.motiverad personal och ett bra arbetssätt har Lennart Frändén med kollegor gjort ett kanonjobb genom åren.Nu slås allt sönder genom att eleverna skall gå kvar i grundskolan och en 18 åring skall nu möta en fjortis..Ibland önskar jag att tiden skall gå fortare så vi blir av med eländet som stavas den borgerliga Alliansen. En bild från Rörstands nyinvigda museum Detta är delar av Hansson donation.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell!
Vad intressant att du tycker så!
Då undrar jag genast vad du tycker om "Rudenförslaget", som ju är precis det som du inte verkar förorda. Vi, jag och min kollega här på IV, tycker nämligen precis som du och blev glada att dina tankar runt mognad osv stämmer med vad vi tycker och har märkt. Att vi kan lyckas ibland här på IV beror delvis på elevens egna mognad - denne kan bortse från sin sociala problemnatik, ibland krävs ett par år extra på gymnasiet - och naturligtvis personalens engagemang i individen. Om det blir "Rudenförslaget" så blir det som en tioårig grundskola. Vad tycker du om det?

Ps. Nu har jag bokat in 080808, du kan väl bekräfta detta? Ds

Linda Berling - 07 april 2008 00:00

Ja du lille Niklas, utan sådana här surgubbar som inte kommit ngn vart i livet hade du nog inte gjort det heller. Alla kan inte vara VD vet du. Det måste finnas ett gäng surgubbar som jobbar ihop deras löner, bonusar, avgångsvederlag och pensionsförmåner.
Närande = surgubbar
Tärande = VD m.fl.
För att få en tillstymmelse av rättvis fördelning av samhällets resurser finns det politik som ser till detta och det är inte allianspolitik.;)

Oven - 31 mars 2008 00:00

Oven med uppenbart midervärdeskomplex:

"Det måste finnas ett gäng surgubbar som jobbar ihop deras löner, bonusar, avgångsvederlag och pensionsförmåner"

Antar att det är kommunstyrelsens hysteriska löner du syftar till?? Jag är själv vad du nedvärderande kallar VD (en som ser till att bl.a. surgubbar får jobb) och hittills har jag bara sett skatter och pålagor. Avgångsvederlag ja... vill du verkligen rota i den byken??? Kan ju referera till ett avsnitt av Insider som tog upp just detta, men det handlade ju om politikers förmåner så det kanske inte är intressant??

Ulf - 31 mars 2008 00:00

Exavt Ulf, visst var det Hedvall som borjade gnalla pa alliansen, faktum ar att alliansen presterat mer pa 2 ar an sossarna och scouterna grort pa 12. For ovrigt Lille Oven, kan du tilltala mig Niklas eller ar du som alla andra sossar som vill imprenta jantelagen, man skall inte tro att man ar ngt, darav Lille Niklas. Formodligen ar du Oven en bitter surgubbe som inte kommer ngnvart i livet medans jag reser varlden runt och tjanar pengarna. For ovrigt borjade jag i Lidkoping, vaxte upp dar osv i en valdigt fattig familj men jag beslutare mig for att prestera istallet for att gnalla.

vad galler anne, jadu... nyktra till!

Niklas - 31 mars 2008 00:00

Ehhh.... Anne... är du på något sätt påverkad av narkotiska preparat eller?? ^o)

Oven: Nu var det väl som så att Kjell var den som började med att gnälla på alliansen vilket i sin tur fick Niklas att svara va??
Och det där att det går med överskott nu verkar svårt att smälta utan att ta till samma gamla trick som vanligt... dvs påhopp....

Ulf - 31 mars 2008 00:00

Ja stackars lille Niklas, att du inte är nöjd nu då när alliansen styr o ställer. Det är konstigt att du måste spy galla på de som har en annan åsikt då. Men det kanske inte blev så bra som du tänkt, eller?
Tro du på det du tror på och var nöjd med det,(så länge det varar) tids nog vaknar även du.

Oven - 30 mars 2008 00:00

Heja Kjell! Du vet att vara männsklig och att alla inte har förutsättningarna att ge barnen allt. Även att en del barn har sämre förutsättningar för att läsa mm. Min far gick på Lundsberg och blev slagen var dag tillsammans med jan Giljou m.fl , tvingades svälja mask av de äldre mm. han sög på napp i smy till han va 16 för han hade dyslexi , men d passa sig ej i en överklassfam. Mamma är från (fatislät) jag har förökt ta de bästa från bägge sidor. Du är männsklig kjell och du vet att jag som ex, ensamstående mor till en otroligt duktig son, (elit inom sin sport)men nu är det kalakat för mig då Fkassa mm tar alla pengar, ska han straffas för han har 48 i skor, alltså hela studiebidrag. Vi ska snart sälja hus o hem. Heja KJELLLL!!!

Anne - 30 mars 2008 00:00

Just det, staten går med överskott, den borgerliga staten, erkänn att den borgerliga regeringen kan styra landet... Det är bannemig inte sossarna som sett till att vi fått överskott.

Alla vet att flyktingpolitiken gått över styr och att det är sossarnas experiment som gått snett. Saken är den att det ligger inte i sossarnas natur att erkänna fel, om man inte har sjukdomsinsikt kan man ju aldrig bli frisk.

Läroplanerna, ja du det har jag inte en aning om, men det råder ingen tvivel om att vår skola är en flumskola som skapats av vänstern, det fattar väl även du, om du nu gått i skolan!

Niklas - 29 mars 2008 00:00

Heja Kjell!
Ingen är perfekt, men du står för va du gör och säger!! Du visar Männsklighet och empati. Ingen är perfekt ;-) Starkt fölk som vet vad det är att LEVA i nuuet och inte tro att man lever för evigt.!! Inga är perfekt, ingen ska döma ngn utan att gå i samma fotspår. Ingen väg är lång med en vän vid sidan!!Efter 3 år kan t.o.m en olycka vara till ngn nytta. Också en väg om än tusen mil! Börjar med ett steg. Vi ska intill döden gå med rak rygg och be till Ngn ovan att vi kan acceptera det vi inte kan ändra , mod nog oändra detvi kan , o klokhet nog att alltid veta skillnaden. Vi är på G mott stenåldern!?Saknar tiden då folk va fölk http://www.youtube.com/watch?v=vuBo4E77ZXo 8o|

Anne - 29 mars 2008 00:00

Dessutom, om flyktingpolitiken är så otroligt betungande. Staten går med rekordöverskott (än så länge) trots allianspolitiken.

Oven - 28 mars 2008 00:00

Nä du Niklas det är det inte alls det. De 2 senaste läroplanerna bär signaturer från en borglig regering. Den senaste med Beatrice Ask som minister och tillkom 1992 och den andra tillkom 1980 också som sagt med en borglig minister. Läs på du.

Johnny Fröjdh - 28 mars 2008 00:00

Du snackar och snackar du Hedvall. Det ar valdigt konstigt att sossarna, du alltid snackar ned pa alliansen. Sossarna ar tillflyktsort for alla som inte vill jobba och kampa for sin framtid. Vet varfor inte den svenska modellen inte funkar langre? For att for manga fuskar och for att vi har en okontrollerad invandring, den dagen sossarna erkanner detta kommer Sverige bli ett mycket battre land. Och sag nu inte att jag ar rasit for sa ar inte fallet. Angende IV programmet sa ar det val ett ganska rimligt krav att man skall kunna lasa och skriva innan man gar in pa gymnasiet??????

For ovrigt sa ar det ju sossarna tillsammans med scouterna(miljoparitet) och kommunisterna(vansterpatiet) som skapat denna flummskola som inte fungerar.

Niklas - 28 mars 2008 00:00

Angaende min stavning sa sitter jag pa ett afrikanskt tangentbord da jag befinner mig i sydafrika just nu, beklagar den illa stavninge

Niklas - 28 mars 2008 00:00

Undra om (Petter)Niklas kan sätta fingret på fusket eller om han går på allmänt skitprat som andra alliansanhängare. Skattefelet(fusket) uppgår till 133 miljarder/år och statens totala utgifter för sjukförsäkringen uppgår till ca 60 miljarder (om jag inte är helt felunderrättad nu). Man kanske skulle sätta in åtgärderna där det finns mest att hämta istället.

Oven - 28 mars 2008 00:00