Bloggmeny

Kommer att bli mycket krisprat...

lördag, 25 oktober 2008 10:00, Politik

Människor agerar alltid i grupp och nu kommer det att bli mycket krisprat de närmaste månaderna och åren. Det verkar som om vi är inne i något vi inte sett maken till i modern tid.Lidköpings kommuns pengatapp från kapitalet börjar väl och närma sig 400 miljoner...Hiskeliga tal.Allvarligast är dock den kommande arbetslösheten som leder till minskade intäkter och nya kommunala kostnader eftersom alliansregeringen vällt över ansvaret på de lokala sociala myndigheterna.Vi får nya prognoser över 2010 som bara kan leda åt två håll. Antingen sparbeting på nämnderna eller skattehöjning. Inget av dessa åtgärder är något bra. Vi skall sätta oss i investeringsberedning snart och en åtgärd är att bromsa upp dessa. Det leder å andra sidan till att än fler människor blir arbetslösa om alla gör likadant och så sitter vi en riktigt negativ spiral. Jag skrev att igångsättningen av hallen var fem i tolv. Ett positivt besked är att över 100 miljoner i arbeten och produkter köps från Lidköpingsföretag. Pengarna stannar här i Lisch.Skapar jobb som ger skatteintäkter och konsumtion tillbaka. Dessutom i helt rätt tid. Som vanligt har det vart mycket att göra under veckan. I Måndags hade vi besök från Polen,Rumänien och Frankrike. Det är ett EU projekt kring social ekonomi och tillväxt.Näringspolitik således ihop med Handelshögskolan i Göteborg. Bara gubbar som ni ser..ler..Både polackerna och rumänerna ville ha oss som vänort.Får se,,jag prioriterar verksamhet före avtal om vänort.Rockford avtalet är ett sådant bra exempel.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hehe! Du tar med dig ett kex re5n (om du vet vad jag menar) och ge5r till banken och se4ger det he4r e4r ett re5n! . xD Haha, kaksne inte funkar, de kaksne blir fe4ngelse i 10 e5r i ste4llet ff6r att du fe5r 10 miljoner c4h de e4r ve4l bara att jobba ihop pengarna, finns ve4l inget annat se4tt.. Eller jo Plf6tsligt he4nder det kaksne. Trisslotter kaksne, men man brukar se4ga att det e4r den snabbaste ve4gen till fattighet. Om man inte vinner de5. Har sje4lv oxe5 jobbat och jag e4r nf6jd f6ver lf6nen jag fe5tt. Hoppas ni har de mysigt och fe5r erat hus ne4r ni vill ha det. Kram!

Ogata - 31 juli 2012 14:15

Hej Kjell, som du skriver...

"Ett positivt besked är att över 100 miljoner i arbeten och produkter köps från Lidköpingsföretag."

Att investerar på hemmaplan med lokala resurser kan aldrig vara fel, kristider eller ej.
Vad det gäller börsen, tat lugnt och investera lite (och klokt) nu när det är "billigt" för vänder gör det!...

mvh / Bengt

Bengt Arvidsson - 25 oktober 2008 00:00