Bloggmeny

Kajak

torsdag, 31 juli 2008 00:00, Politik

Gårdagen ägnades bl.a åt att pröva på att paddla med kajak. Naturligtvis var det Marita och Bengt Arne som frågade om jag ville pröva. Jag tog med mig kameran men den fick in vatten så något foto blev det ej.En kajak är en farkost som både är stabil och instabil.Med stor respekt för att inte hamna i Vänern gav vi oss iväg. Redan vid starten mötte jag en mamma med två barn som hade vänt om och gett upp,sonen hade slagit runt och tyckte inte det var kul..Igår blåste det en del så jag fick en stor känsla av instabilitet vilket gjorde att paddlingen blev lidande.Detta ökade instabiliteten ännu mer och känslan av att slå runt ökade. Att hamna i Vänern hade väl gått bra. Däremot att ta sig upp och in i sittbrunnen igen på ett guppande innanhav..Ja det hade aldrig gått..för ett halvfett kommunalråd på nästan 190 cm..kan jag säga.. Jag liksom såg bilden framför mej med sjöräddning och pådrag..ler.. Du får slappna av sa Bengt Arne,,Visst lätt och säga när psyket var full av sjöräddare och tidningsrubriker....Nu gick det hela bra,,,Kajaken är stabil men kan givetvis slå runt eller lägga sig på sidan om man gör fel..Framförallt rädslan att man skall fastna under vattnet gör att en del avstår.Bengt Arne hade dock intygat att man inte fastnar utan man glider ur fortare än kvickt. Kul att ha prövat var det och naturupplevelsen är magnifik.. På kvällen gick jag till Harrys..Liksom förra året spelade DuoJag. Jag har hört dem många ggr genom åren. Bandet har utvecklat från att i stort sett låtit som The Politicians till ett fullfjädrat showband som spelar covers bättre än originalen ibland.Mycket av musiken finns i datorn men de gör det bra iallafall. Ja,,,jag har semester så även här blev det ingen bild.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Nu var det cm och inte kg som åsyftades..
Hade säkert kännts tryggare med 190 kg som barlast...ler..

kjell - 31 juli 2008 00:00

Oj, nu ser jag att du pillat in ett , tecken som inte fanns förut!


Förlåt! Jag missuppfattade! Du vet, det där med tung politiker osv.... Blir lätt lite tokigt då!

Jörgen Larsson - 31 juli 2008 00:00

Jaha du , Kjell! Inte illa att ens komma ner i en kajak om man väger 190 kg! Men du har det väl placerat, så att säga! Nu förstår jag att makarna Bengtsson ville ge dig en stunds avkoppling på semestern men hade det varit nominering i höst vet i tusan om det inte funnits en baktanke! 190 kg, i en kajak, på en guppig Vänern! Ojojoj! ;)

Jörgen Larsson - 31 juli 2008 00:00