Bloggmeny

Juholt

söndag, 29 januari 2012 00:25, Politik

Jag har inte skrivit nåt om Juholt eftersom medierna varit fullständigt hysteriska.Minsta lilla ord här med uns av kritik hade kunnat bli förstaside nyhet.Man letade hela tiden efter någon som ville "hänga" Juholt.Vi har fått en mediasituation där kapitalet och kapitalägarna helt styr media och påverkan  landets befolkning.Nu har Moderaterna den ekonomiska makten,man har den politiska makten och man har mediamakten.Lever vi i en demokrati i Sverige?Situtionen för Håkan Juholt blev till slut omöjlig.De som tog fram honom som ledare bär  ett stort ansvar.Han växte inte med uppgiften tyvärr.Tvärtom snarare.

Mona Sahlin och Håkan JuholtTvå politiker som haft det svårt med sitt privatliv.En moderat kan bete sig hur som helst men för en Socialdemokrat  krävs det extra förebild och helt fläckfritt förflutetJuholt var en ledare som kom fram för att alla andra tackade nej.Kan ett parti har det  det viset? Jag är lärd att när partiet kallar  ställer man upp.Det har tydligen försvunnit under 2010 talet.

kom man återigen till frågan vem som skall leda Sossarna.Hur skall partiet uppfattas.Vad står vi för och vad är en socialdemokratisk politik.Helt klart är att skall vi vinna val måste vi ha med oss storstadsväljarna.För min del är det självklart att i politiken skall ledas av två personer.En kvinna och en man.Så har vi gjort i Lidköping i 20 år snart.Jag och Marita har varit förgrundsgestaltarna med stor framgång..Inte riktigt jämförbart med rikspolitik men ändå. bilden ser ni Damberg och Palm,båda Stockholmspolitiker men skulle mycket väl utgöra en framgångsrik S duo.

Därför var det en skräll även för mej när helt plötsligt Stefan Löven blir partiledare för Sossarna.Stefan har vart i Lidköping många gånger.Jag träffade honom första gången för 30 år sedan.Jag är anställd IF Metall i Stockholm och Stefan har varit min chef.Vi har samma bakgrund.Ärligt talat har jag svårt att recensera honom.Kan bara åse hur medierna och omgivningen har tagit emot honom bra.Stefan är ingen som man sätter sig på.Som person är han raka motsatsen emot både Sahlin och Juholt.Nu arbetas det modernisering av partiets valprocess.Själv som sagt vill jag ha två ledare.En som sitter i riksdagen och en som sköter partiet.Nu har det blivit en man för partiet,helt logiskt skall det vara en kvinna som är talesperson för rikspolitiken med grund ur Sveriges Riksdag.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*