Bloggmeny

Jag skall bättra mig...med skrivandet

måndag, 29 oktober 2007 10:47, Kjells Funderingar

Ja, nu har även moderaterna tagit ställning för könsneutrala äktenskap. Nu väntar vi på kristdemokraterna, men den väntan verkar lång. Jag tror inte att de kommer att ändra sig i frågan, så vi får hoppas att resten av partierna i regeringen inte tar hänsyn till dem. Det vore ju konstigt om ett part som nu i opinionsundersökningar hamnar under 4% skulle få så stort inflytande, helt orimligt. På tal om konservativa krafter kan ni på bilden här se Patriarken Alexy II från den Ryskortodoxa kyrkan, som talade på Europarådets senaste möte i Strasbourg. Han fick frågan om han stöttade de homosexuellas rättigheter i Moskva, med att t ex anordna en Pride festival. Svaret blev då att kyrkan tagit ställning och att detta skulle vara propaganda för synd. Han sa att det var en sjukdom och en förvrängning av den mänskliga personligheten, att jämföra med kleptomani och ingen ville att man skulle göra reklam för att stjäla. Men detta var inte det värsta, utan det var att det faktiskt var ganska många utav parlamentarikerna som applåderade . . . Hur kan detta gå ihop med det vi är där för, nämligen att hela tiden bevaka och förstärka de mänskliga rättigheterna. En annan fråga som är het nu är frågan om den globala uppvärmningen - alltså klimatfrågan. Den ena rapporten efter den andra kommer med nya alarmerande uppgifter om att det går mycket snabbare än man tidigare räknat med. För oss här i Sverige kommer effekterna att både vara reella hot och möjligheter. I västsverige kommer det att regna mycket mer än tidigare, särskilt på vintern. Detta kan medföra fler översvämningar och skred, men samtidigt kommer skogar växa mer och snabbare. I helgen diskuterade vi bl a denna frågan i Skara på Västsvenska representantskapets möte, S i väst. Mer järnväg, egentligen onödigt med flyg söder om Sundsvall och definitivt mella Göteborg och Stockholm, en utav synpunkterna som lyftes fram. Hur kan vi undvika översvämningar runt Vänern, skulle det kunna gå att transportera bort vatten och samtidigt ta ut energi och samtidigt exportera dricksvatten? Hur ska vi planera ett samhälle för framtiden? Ja frågan är verkligen högaktuell, eftersom vi i Lidköping följer trenden från många andra städer i Sverige och världen att bygga bostadsområden sjönära, där det ofta tidigare varit industriområde. Det kommer säkert att bli bra, bara vi är noga med planeringen från början. Det finns objekt att studera som här i Hammarby sjöstad i Stockholm t ex


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*