Bloggmeny

Gaza

lördag, 17 januari 2009 18:54, Politik

Idag var vi några par hundra som samlats för att protestera emot folkmordet på Gazaremsan. Minst sagt ironiskt att den stat som utropades efter andra världskrigets judeutrotelse själva står för besinningslöst dödande.Det är i år 60 år sedan det s,k befrielsekriget från England gjorde staten möjlig. Under dessa år har det varit en ständig plats för oroligheter krig och dödande.Idén som FN b,la stod bakom att judarna skulle få en egen stat har ur det perspektivet inte varit nån bra sådan.Hade 1940 talets politiker vetat vad man skapade hade nog staten aldrig tillåtits.Hur man skall komma vidare efter denna omgång av krig och död har jag inget svar på.Med det finns bara en väg till fredlig samexistens och det är att Israel som är en av världens mest utvecklade och rika länder tar sitt ansvar.Ansvar att bygga upp och utbilda. Att satsa på sina grannar och bli vän.Att investera och skapa arbeten så att människor får en dräglig tillvaro. Att samarbeta.Hur nu detta skall gå till efter att man skapat en ny generation självmordsbombare och Israelshatare med detta krig.Men hoppet får aldrig svika och kravet måste nu ställas på landet att ändra sin politik.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Läs dagens insändare i NLT på fria ord i ämnet, ger en mer nyanserad bild av problemet.

Nisse Hult - 26 januari 2009 00:00

"Nyanserad"? Ja allt är ju relativt.
^o)

Oven - 26 januari 2009 00:00

Det besinningslösa dödandet står BÄGGE parter för på sitt sätt, de flesta förstår att skulden aldrig finns bara på ena sidan. Båda sidor måste ta sitt ansvar. Kritiken mot Israel i Hedvalls blogg är mycket tydlig."Minst sagt ironiskt att den stat som utropades efter andra världskrigets judeutrotelse själva står för besinningslöst dödande." Hur definierar man Hamas terror då? Det vore intressant att veta? Sossarna har ju en lång tradition att falla tillbaka på när det gäller samarbete med terroristorganisationer som PLO och Hamas så från dom så förstår jag att ingen kritik riktas.

Nisse Hult - 24 januari 2009 00:00

För den inskränkte Nisse Hult kanske jag kan verka inskränkt men troligtvis inte för dem som tar sig tid att läsa på lite historia.
En annan inskränkthet du visar upp Nisse är när du blandar in Hamas i en demonstartion mot ett urskillingslöst bombande av civilbefolkning. Att demonstrera mot folkmord är en satans skillnad mot om demonstrationen varit för Hamas. Men jag förstår att du vill försöka vinkla saken på detta sätt när argumenten tryter. Fråga Hedvall får du se om han skulle tänka sig gå med i en demonstration för Hamas.
^o)

Oven - 23 januari 2009 00:00

Du är för rolig oven när du kommer igång. Du kanske skulle ta Bagdad Bob som signatur istället, ni verkar ha samma verklighetsförankring. Nä ta av dig betongsosseglasögonen och se värden som den är. Där är inte allt svart eller vitt. Hamas som av EU är stämplad som en terrororganisation vill förinta staten IsraelI åtta år har Hamas avfyrat sina raketer mot mål i södra Israel. Qassam-raketerna landar helt slumpvis och dödar utan urskiljning. Eu och Sverige har ett ansvar att bygga upp relationerna med båda sidor för att få dom att förstå att de måste ta sitt ansvar gemensamt. Detta oavsett om det är en Alliansregering eller SVM Det kommer du tyvärr aldrig att förstå oven för det är du alldeles för inskränkt för.

Nisse Hult - 23 januari 2009 00:00

Det är nog bara Nisse Hult som inte märkt ngn skillnad på Bildts tonfall och agerande nu jämfört med Georgienkonflikten. Så man får väl anta att Nisse Hult är både blind och döv men ändå bra på att få ur sig en massa skit!
^o)

Oven - 22 januari 2009 00:00

Presskonferens med Utrikesminister Carl Bildt 8:e Jan: "Stridshandlingarna mot, från och i Gaza måste omedelbart upphöra. Detta måste ske utan dröjsmål. Israel kan bara uppnå sitt mål om säkerhet från raketbeskjutningar och andra attacker genom politiska överenskommelser fast förankrade i regionen och i det internationella samfundet i stort. Det pågående diplomatiska arbetet med att uppnå en varaktigt hållbar lösning intensifieras." Sitt tysta bifall till folkmord? Ursäkta uttrycket men du snackar Sk*t oven

Nisse Hult - 21 januari 2009 00:00

Du har sett den här va?

http://www.youtube.com/watch?v=nBY_QMFrMdw

Ulf - 20 januari 2009 00:00

Skönt med ett kommunalråd som bryr sig till skillnad mot en hel alliansregering som ger sitt tysta bifall till folkmord. Bra jobbat!

Oven - 19 januari 2009 00:00