Bloggmeny

Friskvårdsdebatt o Jul i Lidköping.

måndag, 04 december 2006 23:33, Politik

En annan fråga som debatteras och som jag gärna sticker in min näsa i..ler..är det privata företagandet kontra idéella föreningar såsom Korpen o Friskis o Svettis.. Jag får mail att Friskis inte är så idéella och att Korpen inte skall ha några bidrag.Johan på Sirius anser att Friskis konkurrerar illojalt när de går in på företagssektorn och sänker priserna med hjälp av kommunalt stöd som ett ex..Jag anser att det finns en gråzon i denna bransch som kan diskuteras.Kommunen ger bidrag enligt regelverket för idéella föreningar..Vad mottagaren använder pengarna till finns det inga krav på av rätt förklarliga skäl.I Lidköping satsar vi på frisk o hälsovård och jag får se om vi kan göra en ytterligare satsning som gynnar alla. Vi fortsätter att göra Lidköping vackert och det senaste är de fina granarna vid Lidan.Här fångade med Eldhs "Ungdom" i förgrunden.Härligt med de fina belysningarna.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

När Friskis och Svettis här i Falun skaffade sig nya lokaler valde de att inte anmäla detta till Miljö och hälsoskyddskontoret. Som du kanske känner till är det anmälningsplikt på hygienlokaler i näringsdrift. Vi i miljönämnden ansåg Friskis som näringsidkare, trots protester. Man betalar här en medlemsavgift på 100 kronor och därefter , beroende på vad man vill gympa med, kan man få hosta uppåt 3000 kronor per år.
Blocköverskridande ansåg vi Friskis vara vinstdrivande, och då är det ju inte frågan om en ideell förening. De fick vite, vilket de överklagade men fick även då avslag.
Jag säger inte att vi har rätt, men som du skriver är det en gråzon, och mig veterligen handlar det inte om någon medlemsutdelning av överblivet kapital.

Kalle Sandgren - 07 december 2006 00:00