Bloggmeny

Frisk,,,,Vad härligt.....

lördag, 13 juni 2009 19:00, Politik

Efter snart 9 veckor av sjukdom genom magbakterien Shigella som jag fick i Peru kände jag mig helt plötsligt frisk idag. Nästan chockartat att kliva ur sängen imorse och känna att det nog var som vanligt. Senare under dagen var det bara att konstatera faktumet att jag i stort sett känner mig frisk,,, Har inte kunnat planera något,velat göra något. Omvärlden har dragit sig tillbaka.Ingen har besökt mej på 9 veckor.(Ja..rädslan att bli smittad är verkligen stor..) Så nu sitter jag här och firar med färska potatisar och sill o nubbe i min ensamhet.ler.. Förresten,jag kommer ihåg när man gick och väntade på att den färska potatisen skulle komma till midsommar. Det var långa köer på torget. På Hjertbergs slogs man om de färska.Vissa år fanns det knappt några o priset var högt. Idag odlar man under fiberduk och potatisen kommer redan i Maj. Nu när energin kom åter kommer jag att uppdatera sidan som vanligt igen Hoppas att mina läsare återkommer. Såg att Lidköpingnytt genom en händelse kunnat se vilka som läser sidorna.Det har jag genom min server alltid kunnat göra.Inte på individnivå men alla större företag exempelvis och vilka länder man är ifrån. På tal om lokala media så har NLT i sitt skyltfönster första sidan från NLT femtio år tillbaka. Nu börjar det bli intressant för min del eftersom jag är född 1952.Jag började skolan 1959 och från det datumet börjar man komma ihåg och känna igen sig. På den tiden hade Lidköping stora ungdomsproblem med raggarna. Jag log hela kvällen när jag gick förbi en kväll i April. NLT kunde nämligen förmedla nyheten att det varit rikstrafikrazzia i Lidköping. Länsbesiktningsman G Jacobsson från Mariestad framförde att "Ungdomarna i raggarbilarna förefaller åtminstone för mej vara i större behov av kontroll än bilarna." Var du ung för femtio år sedan kan du se att körkortsinnehavaren idag snart är 70 år. Tiden går. Promenaden förde mig vidare fram emot torget och med artikeln från NLT i minnet kom jag plötsligt ihåg detta. Asplunds hörna var på sextiotalet den stora samlingsplatsen för en del av Lidköpings ungdomar. Där satte sig tjejerna och rökte medans man väntade på att killarna skulle köra fram i sin bil och fråga om de ville åka med.Det var inte bara raggare utan det var vanligt på femtio o sextiotalet. Problemet blev så stort att fastighetsägaren beslöt sig för att kapa bort möjligheten att sitta vid fönstret. Så har det sett ut i över 40 år...med nedslipad fasad. Minne från flydda dagar.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Skönt att du blivit av med de elaka bakterierna,
nu är det bara att kämpa på igen.

Ulrika Lidberg - 14 juni 2009 00:00

Härligt att höra att du är tillbaka igen. När man är/har varit sjuk förstår man hur bra det är att vara frisk och stark, att det är inte självklart.

bettty-ann weiler - 13 juni 2009 00:00

Hej
Härligt att du känner dig frisk.
Vi har på Lidköpingsnytt tidigare också haft möjligheten att kunna se vilka servrar som använts - men valt bort det. Nu är det åter borta.
/björn s

Björn s - 13 juni 2009 00:00