Bloggmeny

Från den ena kongressen till den andra-SKL kongress.

onsdag, 30 mars 2011 11:43, Politik

Sossarnas kongress var mest över helgen.Idag är jag åter i Stockholm för Sveriges Kommuners och landstings kongress. Förmiddagen är den svenska borgerliga regeringens plattform tydligen.Anders Borg har talat och det var intressant. Jag har aldrig lyssnat på honom live tidigare.Anders låter som en bankekonom.Vi brukar ta ner en ekonom från Stockholm några gånger per år för att få en analys och framtidsscenario till kommunen. Borg låter som en sådan.Neutral,trevlig och inte så mycket partipolitik. Låter bra men många realiteter kvarstår. Borg påstod först att vi är tillbaka på samma läge som före finanskrisen i Sverige. Arbetslösheten går ner. Detta gäller tydligen inte i Västsverige eller Lidköping där vi snarare har massarbetslöshet. Strategin från Moderaterna ligger fast.Beröm och utmana inte fackföreningsrörelsen.Borg berömde IF Metall. Lovade att inte röra arbetsrätten. Berätta att det går bra för Sverige.Men varna kommunerna för att bli expansiva. På slutet under frågestunden höll han med om att vi har massarbetslöshet men att ambitionen är att vi skall bli lika bra som Danmark,Holland,Finland,Österike. Hur detta skall ske framkom inte för som sagt,det var inte så mycket politik, Göran Larsson är också vald från Västra Götaland.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*