Bloggmeny

Framme i Minnesota..och hästarna är sålda...

söndag, 28 september 2008 20:42, Politik

Då har jag kommit fram till Minnesota via S.T Paul/Minneapolis är jag nu i Mankato. Ett samhälle med ca 100.000 innevånare ca 10 mil söderut.Här finns det ett campus till University of Minnesota och här skall vi vara i 2 dagar för Bio-Energy days.Lidköping är inbjudna som best practise eftersom vi faktiskt är världsledande i omställningen från fossilt bränsle till förnyelsebart. Som en symbol för detta stänger man ned bensinstationer men även Shell,s stora oljedepå i Västra Hamnen.Det gör man inte i Amerika.Hela samhället bygger på olja,gas och kol. Det är klart att de har en lång väg att vandra men nu måste man börja. Här i Minnesota är man duktig på ethanolproduktion. Imorron har jag och kommunens miljöstrateg Yvonne Träff en timma på konferensen under rubriken Best in Practise. På tisdag deltar vi i "General Assembly" i ett panelsamtal inför 400 delegater..Skall bli intressant givetvis.Glöm inte att Trollhättan och Lidköping utsågs till etta och tvåa i Sverige på miljöarbete.Det har lett fram till att våra två kommuner nu startar ett samarbete kring miljön som en del i näringspolitiken. Nästa år skall vi arrangera Bio-Energy days. I övrigt var det en nyhet igår att jag sålt både Rysningen och Stormningen till Kari Lädhekorpi. Stormningen svarade med att vinna igår i ett poänglopp på Axevalla.Skall bli intressant att följa dem nu i Karis regi. Var ute nu imorse och gick en tur i omgivningarna. Efter 7 timmars tidsomställning och 12 timmars resa är det skönt att röra på sej. Mankato är väl ett typiskt samhälle i mellanvästern. Ingen stadskärna utan allt är utslängt och anpassat till bilen."Alla" bor i enfamiljshus typ denna med liggande panel. Denna söndagsmorron var det kyrkan som gällde.Här finns hur många kyrkor som helst.. På tal om sjönära boende,,,tog denna bild i Holland.Eller över Holland snarare..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*