Bloggmeny

Essunga en bra skolkommun,

söndag, 23 januari 2011 00:57, Politik

Om man listar vilka av kommunens verksamheter som är viktigast vid sidan av det nödvändiga som el,vatten,avlopp etc, så kommer skolan och äldreomsorgen högst. Jag tror att de flesta däremellan skulle säga skolan eftersom man anser att barn och ungdomar måste ges en bra start på livet. En mätare på bra utbildning är om man får godkända betyg i grundskolan.Godkänd för vidare studier bl.a. I Lidköping ligger vi och pendlar runt 90 %. 10 % klarar sig inte,vilket är oacceptabelt men det skylls alltid på det ena och det andra. En av landets sämsta kommuner inom detta område år 2007 var Essunga kommun. Man skämdes. Skall vi ha det så eller skall vi göra något annat.Politiken bestämde att byta arbetssätt och finna nya lösningar genom den kunskap som finns idag. 3 år senare har Essunga nått remarkabla resultat. Man hyllades på den konferens jag var på i Stockholm med nästan stående ovationer. Essunga har blivit bäst i Sverige med 100 % som blivit godkända. För mig kom denna nyhet som en överraskning och det kändes nästan tårögt under applådåskorna att Essunga nått denna framgång. Hur har det då gått i Essunga för den man som ansvarat för denna politik. Jo Christer Aronsson fick sparken i valet av medborgarna. Från min horisont skulle han snarare blivit utsedd till hjälte och Centerpartiet närmast ensamma styra Essunga. För detta är enastående och måste hyllas. Det arbetssätt,inställning och värderingsgrund man har i Essunga måste vi kunna överföra till Lidköping. Självklart skall vi ha 100 % i Lidköping också. Det har nämligen inte kostat mer. Man fördelar om resurserna. För mig var det märkligt att Christer fick gå i Essunga och bytas ut emot en Moderat. Jag åkte och uppvaktade och tackade för gott samarbete med Lidköping. Essunga stödde oss när det gäller utveckling eller avveckling av Kinnekullebanan och det har varit mycket värt för Lidköping.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Rätta mig om jag har fel med Christer skulle ju ändå inte suttit kvar efter valet då Centern själva plockat ner honom och satt hans fru som förstanamn på valsedeln. Så det var väll tekniskt inte folket i Essunga som avsatte honom? Men det låter kanske bättre.

Gustav Erikson - 23 januari 2011 00:00

Du har rätt...men det är enklare att beskriva det så,,jag skrev ju Centerpartiet.Sen om det är Eva eller Christer,,frågan handlar om förtroende för nån som gjort något bra...Men det var väl inte allmänt känt vid valet tydligen..

Kjell Hedvall - 23 januari 2011 00:00

Håller med Dig om att vi helst inte skall släppa igenom ungdomar utan godkäånda betyg.
Jag kände inte till Essungas och Aronssons kamp men otack är världens lön.

Kent Almertz - 23 januari 2011 00:00