Bloggmeny

Energipolitik tid, att ta tag i det nu,,,Bonne söker fru...

onsdag, 22 december 2010 20:55, Politik

Ännu en vinter med kaos i tågtrafiken. Regeringen blev omvald.Samma kaos,samma stöd ungefär som om det är nån annans fel än alliansens. Det är i högsta grad statlig privatiseringpolitik och upphandling där man inte gör jobbet. Nu var det energipolitiken jag reagerar emot men såg just kaoset på TV. Energipolitiken är inte alliansens fel.Det är alla partiers fel och Sossarna i synnerhet. Folkomröstningens beslut blev att avvecka kärnkraften med förnuft.Förnuftet försvann dock. I någon miljöpolitisk tävlan om vilken som är grönast parti så blev det fiasko av allt ihop. Idag går kolkraftverket i Karlskrona för full.Vi importerar dessutom el motsvarande tre (3) Kärnkraftverk. Olje o kolkraftverk utomlands spyr ut stora stora mängder av växthusgaser.I Finland byggde man ett nytt kärnkraftverk för att exportera till Sverige. Lyckad politik och finska staten tjänar hundratals miljoner. I Sverige pågår det nån tävlan på individnivå vem som är miljömedveten.Vi silar mygg och sväljer kameler år efter år.Ingen gör något. Helt i onödan får svenska folket betala skyhöga räkningar samtidigt som vi inte alls värnar om miljön utan tvärtom är stora miljöbovar. För första gången såg jag programmet Bonde söker fru. Sekét spektakel.Undrar hur något företag kan sponsra något sådant och tro att man stärker varumärket..Pinsamt dåligt.Undrar varför man söker till ett sådant program när man inte vill. Anledningen att jag tittade var att Sara från Lidköping är med. Ingen skugga över henne_En go och trevlig tjej med fötterna på jorden. Hon verkade dock klart störd över kameran. Mycket trevligare i verkligheten. Så hon får kanske ihop det,paret liknade varandra. Kaka söker maka heter det ju.Själv har jag aldrig lyckats med det...ler.. Har massor med bilder som jag inte publicerar. Formatet och layouten för min blog här är inte bra för bildpublicering.Skulle vilja ha nåt helt annat men jag vill inte betala tusentalskronor för det. Kanske NLT nät eller Lidköpingsnytt skulle vara intresserade av något som heter veckan som gick. Båda speglar vad som händer i kommunen och det skulle bli en ny dimension med alla bilder. De senaste två veckorna har varit hysteriskt jobbiga. 16 timmar per dag,,,Hunnit med massor men inte hälsosamt. Var i Stockholm-Drog en sväng förbi platserna för bombmannen.Det kan man skriva mycket om. Bilden ovan är från Sergels Torg. Svag decembersol, snyggt. Tackade Götenes avgående kommunalråd Bo Bergsten. Bert var också där. Bo är kristdemokrat. Det har fungerat bra att samarbeta med Bo. Nu får vi se hur länge den nya majoriteten håller.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej! Jag vill bara se4ga att du e4r se5 otroligt dutkig och kreativ. c4lskar alla kors, dockorna e4r ju hur sf6ta som helst. Jag undrar om du se4ljer fina verk och om du kan gf6ra sme5 bakverk, som cupcakes, sme5 te5rtor mm. Jag skulle se5 ge4rna vilja ha det till mina df6ttrar. Hittade mf6nster pe5 etsy men jag kan ju inte virka:-( jag betalar sje4lvklart ff6r det:-) kram

Ari - 31 juli 2012 13:54

Hur gick det Kjell. Jag har för mig att Du skulle få en välbehövlig avlastning. Ett sådant schema kan varken vara nyttigt eller fungera på sikt

Kent Almertz - 23 december 2010 00:00