Bloggmeny

Dialog dagar

onsdag, 04 februari 2009 13:44, Politik

Onsdag och torsdag är det dialogdagar i Lidköpings kommun.Samtliga ledande politiker och chefer är samlade. Vi gör detta varje år inför nästa och kommande års planering och budget.Kommunens ekonomiska verksamhet 2008 har gått bra om vi talar om kärnverksamheten.Det visar på ett överskott.Däremot har ju som bekant finanskrisen satt sina hårda spår i kapitalförvaltningen. Vi gjorde ett sämre resultat 2002 men 2008 års börsnedång innebär att vi måste bokföra ett underskott på 268 miljoner. Nu är detta siffror som far upp och ned på ett papper men givetvis sätter dåliga tider sina spår.Spåret är att det år svårt att kalkylera med några större intäkter från just kapitalförvaltningen. Skatteintäkterna faller också som jag skrivit om tidigare.Innan vi tar detaljbudgeten för nästa år så kommer det att gå några månader.Helt klart blir det besparingar - Det har hänt förr, eller som nån sa vi har ju alltid sparat. Vad är nytt??. Vi fick en intressant genomgång av vad vår verksamhet kostar i jämförelse med andra kommuner, Jag förenklar lite i min redovisning - jämförelsen var emot Sverige som helhet samt en grupp av liknande kommuner. Infrastruktur och skydd = Låga kostnader. Fritid = Högre kostnader. Kultur = Högre kostnader. Äldre och Handikapp = Något högre. Individ o familjevård = Mitt emellan. Förskola och skolbarnsomsorg = Högre kostnader. Grundskolan = Lägre kostnader. Gymnasieverkamhet = Samma som jämförande grupper. Elnät = Mycket låga kostnader. Renhållning = Mycket låga kostnader. Vatten och avlopp = Mycket låga kostnader. Igår kväll kom det snö-Helt naturlig för årstiden. Jag längtar mer till sommaren dock.Härligt att ljuset börjar komma åter.Här blommor från Läckö.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*