Bloggmeny

Det ÄR oroligt i Peru just nu.

lördag, 23 februari 2008 22:47, Politik

Så här hemkommen till "tryggheten" kan jag skriva lite mer om situationen i Peru.Många städer utanför Lima skakas just nu av en rad strejker och demonstrationer.Jag har fått frågor varför jag inte åkte till Machu Picchu-Inka staden.Orsaken var att jag ville ha värme och sol. Uppe i Cusco är det kallt o regnigt samma väder som i Sverige just nu. Cusco skall besökas i juli, då har man bästa vädret. Iallafall hade jag tur även i detta beslut för det är stora strejker i Cusco.Järnvägen upp till Machu picchu är stängd. Här protesterar man emot amerikanska hotelinvesteringar och exploatering. I fem andra städer protesterar bönderna över höjda gödselpriser.Fyra personer sköts till döds i torsdags.Demonstrationerna arrangeras av seriösa organisationer men tas över av andra som startar krig med polisen. "terrorister" kallar presidenten dem men det är väl att ta i.De jag såg slogs med polisen såg inte ut som bönder i vart fall. De två dödade på bilden nedan är dock bönder.Här kommer starka bilder.Jag har inte tagit de två första bilderna.de var fria för publicering... OBS.VARNING..brukar det stå i kvällspressen. Det är hårdare tag,säger polisen vi skjuter,så gör man det. Här I Sverige hade Reinfeldt fått avgå om man sköt ihjäl fyra demonstranter.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*