Bloggmeny

Då var budgeten klar,,men hallen återstår

lördag, 07 juni 2008 08:27, Politik

Vi har tidigarelagt budgetarbetet och besluten för tiden 2009-2011. Orsaken är att nämnderna skall ha bättre framförhållning och kunna styra o planera i tid. Alla förändingar skapar oro och årets arbete har varit tufft. Efter alla möten så finns det ett förslag från S-V och MP som vi enats om. Problemet är som jag sagt många gånger tidigare skillnaden i beräknad resultat och verklig resultat.Ja,,jag har inga problem,jag har lärt mej att leva med detta faktum.Tyvärr har inte alla gjort det,,inklusive Sveriges Riksdag. De har lagstiftat om att man skall ha en budget i balans. Enligt min uppfattning är det resultatet som skall ge överskott. Balans innebär ju +- noll. Hallfrågan rullar vidare, allt talar för att det inte blir något beslut den 16 Juni.Tyvärr för alla förespråkare, de som inte vill kommer att jubla. Vår situation kan jämföras med Sandviken.Där skänkte Göranssons fond alla miljoner för att bygga en evenemangshall.När jag var där på studiebesök sa de från kommunen att det blir inte lätt att drifta,,det är inte gratis att ta emot en hall...Det har nu lett fram till att fonden ger driftbidrag. I Lidköping som är lika stor som Sandviken förväntas vi ta hela driftkostnaden inkl byggkostnader minus sponsring.. När nu det dessutom blivit ändrade förutsättningar med dyrare drift blir det ännu svårare. Detta är mina reflektioner. Idag blir det Läckö sedan åker jag till Stockholm och på Onsdag till Finland. Givetvis kommer jag att bloga. Igår var det nationaldagsfirande i Stadsträdgården. Den stora nyheten inom Skaraborgs musikliv var att Inger Nordström ombildat sitt band. Lämnat KingBees som just släppt en ny Cd har Gustav Hagelberg gjort för att spela med nya Rhinestone. För mig som aldrig tyckt om country med steelguitar var nya Rhinestone mycket bättre. Tidigare band spelade alltid bra men stilen var begränsad. Nu öppnas helt nya möjligheter,,,kul.Det svängde rejält..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell! Har varit"sosse"i nära 20 år,alltid röstat förutom i förra valet då jag saknade vidare assistans.. Vet ej riktigt hur man gör o känner som det var ett misstag/svaghet hos mig..
En vettig oberoende partipolitisk hjälp hade varit på sin plats. Är min röst mindre värd? Är mina åsikter o tankar totalt utan värde? Tycker du gör ett bra arbete,speciellt angående VÅRAN fina hall.
Hejar på villa o tycker detta är riktigt. Men lite mer bidrag för våra personliga ombud angående psykiskt handikappade skulle hjälpa. Ska vi inte ha samma rätt att rösta aom alla andra?

LIGIST - 25 juni 2008 00:00