Bloggmeny

Chicago -stan söder om sjön.

torsdag, 28 december 2006 00:35, Politik

Att komma till Chicago var en stor upplevelse.Jag rekommenderar alla Lidköpingsbor som kan att åka dit.Känslan av Lidköping ggrX10000 var stark. Ja det har inte slagit över,jag skall förklara här. Tyvärr så kanske bilderna behövde vara lite större. Men tänk er att ni står i ett av världens högsta hus byggt vid Framnäs City. Då ser ni följande om ni tittar åt vänster: Staden har växt så att man har vart tvungen att bygga motorväg rakt över Framnäs..campingen o rubbet.Man har sparat en sandstrand som ni ser.Vägen går vidare över båtgården och Tofta kommer före den lilla sandbukten.Huspriserna och att alla vill bo nära sjön har gjort att man fått bygga höghus.Villorna är rivna,Sen drar det vidare..jaa de har inte kinneviken,,men bilden är slående ändå hur en stad kan växa. Nu ser vi åt höger.Utbyggnaden i vattnet är reningsverket.precis på samma ställe som i Lidköping.Ni ser bassängerna. Intill reningsverket har man byggt en pir. På piren ligger nöjesdistriktet ungefär som Folkets Park x 25. Sen drar stan vidare med parker,hamnar o båtliv...som sagt mark har köpts upp och höga hus har byggts. Vad vill jag säga med detta?..Ja det lär ta några år innan vi blir Chicago i Lidköping.ler... Men det är intressant med läget och vad de har gjort bra och vad vi absolut inte skall göra. Vägdragningen som ett exempel.Vi är nära i tid att vi måste titta på en ny sträckning av Rörstrandsleden i Lidköping.Det vill inte jag,därför är jag positiv till att flytta köpenskapen. Chicagos pirbyggande ute i vattnet är mycket intressant. Till denna stad åker Lidköpings kommunstyrelses arbetsutskott i April 2007..När jag var där spelade man Chuck Berry på Navypier-underbart...ler... Intresserade kan läsa mer på. www.navypier.com http://www.aviewoncities.com/chicago/navypier.htm Kopiera o klistra in.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Men var har dom bandyhallen då? ;)

Rickard - 29 december 2006 00:00