Bloggmeny

Chengdu-Xindu Fredag.

fredag, 15 april 2011 10:44, Politik

Efter sex dagars besök i Chengdu-Xindu och  många samtal och informationsinhämtande kom vi fram till att vi kunde skirva en avsiktsförklaring om samarbete i framtiden. Det hela skulle på kinesikts vis firas med en ceremoni. I samband med det spelade Chengdu TV station in ett program.

Platsen var förlagd i en trädgård i Garden City. Mycket proffsigt pratprogram blandat med förfilmade inslag som vi fick kommentera.

Givetvis hade man fått ihop ett band igen så jag fick spela trummor i TV.

Jag är glad att jag följde rådet att åk till Kina och bilda dej en egen uppfattning. Man har hört talas om det nya Kina men att se det på plats..slår allt.

Med etableringen av Nordic City - ITM,s framtida roll-Nya marknader för väst sverige samt Volvo fabrikens etablering här fanns det anledning att skriva ett Memorandum.

Första som var framme och anmälde sitt intresse var läraren på de skola jag var på. Vi vill verkligen ha skolor i Lidköping att samverka med.

Nu kan man ha Skype möten så visst är det en utmärkt idé. Med 4000 elever kan säkert flera skolor ha ett utbyte.

Med kineser får man tala med händerna..Från TV sändningen.Jag hade en snäcka i örat med simultantolk på engelska.

En timmas program med allehanda frågeställningar.

Vi var i ett område med grapefruktodlare.Denna familj skördade 60 ton per år.Kombinerade med bondgårdssemester.

Vad kostar det om jag vill bo här ett dygn frågade jag. Du får betala 100 kr var svaret.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Tog idag en liten titt på din blogg sen du hälsade på hos Lidköpingssällskapet (tack för det trevliga besöket förresten) och måste väl lite förundras över hur mycket du får gjort och hinner med (Stockholm, Köpenhamn, Kina, Lidköping)och sätter dina speciella avtryck. Trevlig vår!

Rolf Apelqvist - 28 april 2011 08:21