Bloggmeny

Brandtal...

torsdag, 02 oktober 2008 15:35, Politik

Jag fick möjligheten att hålla mitt tal inför general assembly på konferensen.Yvonne tyckte at jag skulle hålla ett typiskt svenskt brandtal för miljön så då gjorde jag det.För första gången utan skrivet manus på flytande engelska höll jag mitt tal.Det gick bra..det var så många som ville komma fram o hälsa efteråt och säga sitt gillande.Responsen på allt vad man gör i USA är mycket större än i Sverige.Både professorer och företagare tyckte om mitt budskap.Jag lyssnade på en man från Bush administrationen i Washington.USA kontrollerar bara 3 % av världens oljetillgångar numera. Mitt budskap var hur man kan utsätta sig för en sådan risk utan att göra något.Sverige började vägen bort från oljesamhället redan 1975 efter den första oljekrisen. Vi ligger 30 år före och har erfarenhet. Använd lokalt producerad energi och förnyelsebar energi.Kunskap finns.Sluta slösa och sluta lägg allt på deponi. En slide med bilder från allt vi håller på med i Lisch gick i bakgrunden på storbild.Om något år kommer kommunen i sig själv inte att använda någon olja till uppvärmning.Det lät som en saga här. Efter talet fick jag mängder av inbjudningar till nya tal. Det är nog dax att emigrera så blir de borgerliga lyckliga hemma. Du kan bli borgmästare i Amerika sa någon,,Youre speech had alot of PUNCH,,,,där ni...ler..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*