Bloggmeny

Bilkö-och media

måndag, 15 mars 2010 01:49, Politik

I fredags morse var jag i Skövde - När jag åkte dit hade trafikolyckan precis hänt så det blev till att ta annan väg.Slog över till Radio Skaraborg som informerade att man firade 10 år i de nya lokalerna. Kom och tänka på att den stationen lika gärna kunde kalla sig Radio Skövde eller Radio Östra Skaraborg. Jag har aldrig varit där.Kan tänka mej att Skövdes kommunalråd varit där ett antal gånger.Fast han är ju Moderat,går säkert hem bättre bland de borgerliga journalisterna.Under alla mina år i Lidköping har man vid ett flertal tillfällen "uppvaktat" mig från Radio Skaraborg med löfte om bättring i att täcka Lidköping bättre. Det stannar alltid vid prat.Själv har jag varit ordförande i Radio Lidköping i 23 år och har ca 1000 timmar sändning bakom mej. Aldrig blivit tillfrågad om man skulle vilja göra nåt program typ sommarpratare.Nu bjuds det in folk som sitter o läser innantill, stammar fram några meningslösa fraser innan musik.Ändå är det min uppfattning att närradion påverkat den konservativa SR mest. Vi började med självkörare beroende på resursbrist. SR hade tekniker som körde allt,journalisten bara följde manus och pratade.Idag är alla självkörare. Vi införde önskeprogram där lyssnaren själv fick gratta o önska musik i tid när SR satt och läste brev. Överhuvudtaget släppte vi in lyssnaren med tävlingar och prat i tider där SR skötte det själv. Jag har många fler exempel.Hade vi haft pengar hade det funnits en Radiostation i Lidköping ungefär som NLT är en lokaltidning.Nu har vi inte det och kommer inte att få det heller tyvärr. På tal om NLT har de börjar kalla Carin Lexmon för kommunalråd..dessutom tar man kort på henne som publiceras i tid och otid som i fredags när vi invigde Social o arbetsmarknads nya lokaler.Jag invigde boulehallen,NLT var där tog kort på nån tjänsteman och gick hem. I fredags var det ännu mer flagrant man visade ett kort när Carin överlämnade en blomma när jag stod intill. Men jag fanns inte med...Tidningen är visserligen borgerlig och även journalisterna men nån måtta får det väl ändå vara på metoderna.Sovjetstaten och Stalin använde sig av liknande förfalskning av verkligheten.Nu ägnar sig en borgerlig tidning i Lidköping åt detta, allt för att sälja in en borgerlig allians som är i opposition.Lidköping representeras inte av oppositionen. Märkligt att man både intervjuar och visar bilder på någon som är opposition medan de som representerar kommunen inte kommer till tals vilket händer. Enligt ryktet finns det en nyanställd politruk på tidningen.Pinsamt dåligt. I förrförra veckan hade 550 personer kommit till Parketten för den näst sista av kommuninvånarträffarna.Media var inte där.Arrangemanget är en supersuccé och vitsorden är stora.Men det får inte förmedlas. Boulehallen har tillkommit med en stor portion eget arbete av boulealliansen.Kommunen,Dina Försäkringar o Sparbanken har gett bidrag. Trevligt att vi även kunnat lösa denna fråga med gott samarbete.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*