Bloggmeny

Besök från Rockford..Ungern o snart är det Minnesota.

lördag, 20 september 2008 23:35, Politik

Jag ligger lite efter med bloggandet,,hoppas ni ursäktar men Johnnys bortgång tog mej hårt.Nu blir det en borgerlig begravning i Folkets Hus och jag fick hedersuppdraget att förrätta begravningen.Jag har gjort det tidigare några ggr,denna gång tillsammans med Marita Bengtsson -känns skönt att dela på denna svåra uppgift men hedrande.Efter många år av internationellt arbete känns det skönt att ha hamnat rätt med USA. Ja,,det svenska Amerika vill jag säga,det bor fler svenskar i amerika idag än i Sverige.Rockford,Illinios är en stad grundad av svenskar och hela staden lyser Sverige.Nu skall vi utveckla en rad olika områden men alternativ energi med svensk teknik låter mycket intressant.På Måndag arrangerar vi Svensk-Ungerska handelsdagarna i Lidköping.Ett annat samarbetssätt. Vi får se utgången av detta men en rad personer kommer till Lidköping från Ungern.Sedan på lördag åker jag till Minnesota...skall hålla två anföranden på University of Minnesota i San Paul/Mankato.Temat är best practise och Lidköping räknas nu även i USA som en föregångskommun i världen avseende fossilfritt bränsle. Detta är mycket trevligt och av detta måste vi göra något riktigt bra.. Nu när kommunens samhällsnämnd tagit bort de fina ringblommorna så sådde jag egna i juli..har tagit lite tid att komma upp här hemma,,men nu finns de här...vackert. Jag var på den nya restaurangen Pirum på Skaragatan. Belägen i Eddies gamla disco. Petter Nordgren från Spiken driver stället som är en fiskrestaurant givetvis. Petter är ett exempel på företagare som lyckas. Börjar i liten skala,jobbar in sej,stärker sitt varumärke och utvecklas i lugnt takt oftast med eget kapital som grund.Pirum kommer säkert att överleva konkurrensen.Nu har vi en bra restaurang till i Lidköping. För konkurrens kommer det att bli.I November öppnar Resturangen nere vid Rörstrand.Lidköpings högsta byggnad med skybar och fin utsikt över staden o Vänern.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*