Bloggmeny

Badhuset o Idrottens Hus.

tisdag, 15 februari 2011 00:41, Politik

Efter den senaste tidens diskussioner om badhuset var det tid för ett besök.Jag har läst åsikter där jag undrat var man får sina åsikter ifrån. Så snabbt kan väl inte badhuset förfalla sedan jag var där senast. Vatten är aggresivt emot byggnader det ligger i sakens natur. Arkitekt Jack Hanssons fina skapelse från 1974 står sig bra fortfarande. En genomgång av tak och väggar behövs. Fuktspärr,ventilation,div ombyggnader. En upprustning avseende attraktioner med vattenrusch och annat vattenlek men totalt bör man fixa det för 12 miljoner ca.Större kostnader blir det om man vill anlägga en utomhusspool med vågmaskin.Men som helhet kan vi fixa till badhuset. Jag kom med i Kommunfullmäktige 1974 och var med om diverse beslut innan. Det var valrörelse 73 och vi hade med badhusfrågan.Karl-Ivar Wetterlind "Kawi" var simhoppsfantast och ledare i LGSS samt även (S) politiker och ordförande i idrott och fritidsnämnden. Simhoppandet var betydligt större sport än idag. Därför skulle det anläggas ett hopptorn med åtföljande djup i bassängen. En stor kostnad men ett badhus måste ha simhopp sa Kawi. Efterfrågan på simhopp är inte så stor idag.Hopptornet togs bort sedan det krakelerat inifrån av all fukt. Men klättervägg och en hoppbräda finns. Totalt finns det fem bassänger inkl varmvattensbassäng. Trevligt har man gjort det för de allra minsta. Peter Skallströms skapelse-Kul. Duschutrymmet.Bastudelen var ny och fräsch. Läste en insändare att badhuset var snuskigt och åsikten riv skiten. Undrar vilken omvärlds kunskap vissa personer har. Vi skall fräscha upp badhuset,sedan duger det gott. Ett annat kanske större problem är måtten i Idrottens Hus. Kunde konstatera att det kommer att kosta för mycket att bygga om huset. En idé som vi får pröva är att bygga ytterligare en hall vid sidan av träningshallarna och använda nuvarande hall på bilden som matcharena.Med teleskopläktare vore det möjligt. Det kommer att dröja innan vi bygger en ny hall för 100 miljoner nämligen.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

You're the geartset! JMHO

Randi - 22 april 2011 21:28