Bloggmeny

Arbetslösheten,westergyllen o gatutrav i Tidaholm

lördag, 09 juni 2007 18:03, Politik

Arbetslösheten har inte vart så låg på 16 år som idag var nyheten.Vad säger du nu då?? säger säkert de borgeliga.Svaret är samma som i höstas fast tyvärr så trodde inte väljarna på S.Svaret är att arbetslöshets frågan kommer att lösas av sig själv i rådande högkonjunktur beroende på de stora pensionsavgångarna. Iställer kommer vi att få arbetskraftsbrist.Nu är vi där.Dessutom späder alliansen på med ytterligare vilket gör att inflationen kommer att stiga och räntorna gå upp.Redan nu har de som lånat 2 miljoner fått ökade kostnader med ca 2000 kr/månad. Det går bra för Lidköping.Jag hade äran att få hälsa Lidköpings första börsnoterade företag välkommen till Lidköping.Det är Westergyllen som flyttat huvudkontoret till Lidköping. Sture Öster är styrelseordförande i Westergyllen,Göran Brorsson är VD och koncernchef. Westergyllen sysslar med medicinteknik,inom koncernen finns och Forshemsgruppen som äger Götenehus bl.a Sen åkte jag till Tidaholm och sveriges första gatutrav. En skön känsla med hästar så tätt i spännande fight. Åke Svanstedt gjorde riktig travpopaganda med sin stjärnhäst Torvald Palema.Efter segern så lämnade han över hästen till en förvånand Bengt Weishag från Lidköping som fick gå runt o visa upp hästen. Skanska hade lagt en kanon bana på 325 m. Detta skulle säkert fungera bra i Lidköping,när jag kom tillbaka till stan så mätte jag Skaragatan från Östbygatan till Stadshotellet till 900 meter.I Tidaholm var det 5000 personer,som hade gatufest.I Lidköping borde det bli fler.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*