Bloggmeny

Ambassadörs träff..och Läcköoperan

söndag, 03 augusti 2008 22:41, Politik

Semestern börjar ta slut...Tiden går lika fort som när man jobbar.I fredags hade vi vår årliga ambassadörsträff. Ett 25 tal Lidköpingsambassadörer deltog. Vi har utvecklat mötena med teman och grupparbete för att få fram åsikter.Ämnet i år var varumärket Lidköping med betoning på besöksnäringen.Det kom fram många jättebra åsikter som jag nu skall ta vidare i politiken. Claes Bjerkne VD för Göteborg o CO som är det företag Göteborgs kommun har tillsammans med näringslivet kring besöksnäringen talade.Vi måste göra en plan på lång och kort sikt så att politiken fattat beslut som tjänstemännen sedan skall genomföra-Ganska självklart. Vad vi inte har i Lidköping är den totala uppslutningen från hela näringslivet avseende besöksnäringen. Claes Bjerkne talade om hur jätteviktigt det är att samhälle och näringsliv samarbetar. Igår var jag på Läcköoperans sista föreställning. Helt klart var den se och lyssningsvärd.Läckös borggård är en underbar plats. Hela inramningen var magnifik. Den nyskrivna operan om Magnus Gabriel var givetvis svensk.Jag saknade musik,för mig är opera underbar musik och sång.Av någon konstig anledning hade författarna klippt av till talsång istället för att låta de utmärkta aktörerna få sjunga ut...Det fanns embryon till något riktigt bra men fantasin tog tydligen slut. Läckö är som sagt en underbar plats för opera.Akustiken är också magnifik.Istället för att genom åren ha spelat en massa okända halvdåliga operor skulle jag vilja ha en Puccini opera. En riktig vältare..Jag har också andra idéer men det skall jag ta direkt med berörda.. Jag fick tillstånd att ta foto från operan. Blev ett 25 tal kanonfoton och femtio A foton som jag skall tillställa Läcköstiftelsen.tack. Andreas Landin spelar Magnus Gabriel.Här i mitten. Katarina Giotas som Drottning Kristina. Magnus Gabriel med sin Maria Eufrosyne.spelad av Emelie Sigelius. Mikael Axelsson och Jonas Olofsson i sina respektive roller.Jättebra.. Andreas i slutscenen-en kanonbild.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Operan var bra. Diggiloo också men tyvärr kan jag inte dela artisternas lovord över Läckö som arena för stora konserter. För dem funkar det nog bra men för publiken är det inte så lyckat.
Läckö har många positiva sidor men där blir det IG.

Sympatisör - 06 augusti 2008 00:00