Bloggmeny

Alliansen i Lidköping,vad står det för????....

onsdag, 11 mars 2009 13:00, Politik

Vid tidigare lågkonjunkturer har alltid de förra Socialdemokratiska regeringarna stöttat kommunerna med statsbidrag.Som bekant står vi för basen i välfärdspolitiken. Vi får inga sådana signaler idag att alliansen skall stötta kommunen. Detta har bl.a gjort att vi måste dra igång en besparingskarusell. I detta läget kanske man kunde förvänta någon form av stöttning från alliansen i Lidköping men icke....Redan när det första besparingsförslaget kom at:t stänga Gösslunda skola så går Centern ut o kommer med en massa nys. Om Centern hade sagt att i just området Rackeby,Sunnersberg har vi många väljare så där agerar vi hade jag respekterat dem.Nu kommer man som vanligt med en massa sidospår.Alla i politiken vet ju hur barnantalet minskar samt den starka påverkan från friskolan.Frågan är bara vilken skola som skall stängas. För Gösslundas del finns det en skola 4 minuter ifrån. De flesta barn bussas. Hade Centern föreslagit vad man vill spara på istället hade respekten också funnits,,men Nej vi har inget förslag vi säger bara NEJ. Carin Lexmon är en annan allianspolitiker.. I frågan om ny kostorganisation i framtiden så säger hon inget när vi behandlar frågan i kommunen - däremot ringer hon till NLT och berättar vad hon vill.Konstigt sätt att bedriva politik på. På sikt vill vi satsa på att koka färsk torsk i en gryta ute på alla enheter...säger Carin..Den sikten lär väl vara långt efter hennes egen politiska karriär. Nu är bandysäsongen över. Vi kan lugnt räkna med att Laik med den nya hallen kommer att bli ett lag för elitserien. Skall man då lägga sig i match efter match för att undvika detta.Det vi sett prov på i år är ett exempel eftersom föreningen varken har organisation eller pengar för elitseriespel. Kanske man skall börja samarbeta med Villa även i denna fråga för att kunna rodda två elitlag i Lidköping. Mest sätter det focus på bandyns problem. I mitt tidigare inlägg angående arenan så är det inte jag som är förvånad att den är stor. Det är den kommentar jag fått ifrån många. Själv är jag en av få inblandade som visste hur stor arenan är. Vi prutade dock i slutomgången och som jag säger får vi lösa inredning över tid.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*